Hopp til innhold

- Siktede opplevde vold i forholdet

Den siktede ekskjæresten (21) til den drepte Hans Rickard Strømner (23) sier hun opplevde vold i forholdet og vil trolig påberope seg nødverge.

Hans Rickard Strømner

Ekskjæresten til Hans Rickard Strømner sier hun opplevde vold i forholdet.

Foto: Privat / Politiet

Det er Dagbladet som søndag skriver om en meldingsutveksling på Facebook som den siktede 21-åringen hadde med en annen venninne.

- Ble utsatt for vold

I samtalen, som fant sted tre dager før identiteten til Strømner ble kjent, skriver 21-åringen at hun har blitt utsatt for vold og «hjernevasking» fra sin tidligere samboer.
21-åringen tilsto drapet i avhør lørdag, men nekter straffskyld.

– Bakgrunnen for at hun nekter straffskyld har sammenheng med innholdet i disse meldingene. Utover det kan vi ikke si noe om motivet ennå, sier advokatfullmektig Karoline Øverseth Bekkoset ved advokatfirmaet Drevland og Grape, til Dagbladet.

I avhøret skal kvinnen ha forklart seg om hva som skjedde da drapet fant sted 9. juli, motiv og meldingsutvekslingen på Facebook.

Nødverge

Det er ventet at 21-åringen vil påberope seg nødverge – at hun måtte drepe i selvforsvar eller for å avverge angrep fra drapsofferet. Dette ønsker advokatene foreløpig ikke kommentere overfor avisen.

Fredag ble 21-åringen og hennes 22 år gamle venninne pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette på Strømner.

22-åringen, som nekter for ha noe med drapet å gjøre, skulle etter planen avhøres lørdag, men dette er utsatt til mandag.

- Om tilståelsen til Strømners ekskjæreste har noe å si for mandagens avhør, avhenger av hvilke vurderinger 22-åringen gjør på mandag, sier kvinnens forsvarer Benedict de Vibe til NTB.

AKTUELT NÅ