Hopp til innhold

– Vet ikke om hun har rømt eller gjemt seg

Lena Andreassen, tidligere leder for den anti-islamistiske gruppen Norwegian Defence League, er meldt savnet.

Lena Andreassen

Lena Andreassen har vært savnet siden 29. september i år.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Jeg kan bekrefte at Lena Andreassen ble meldt savnet 29. september, sier Bjørn Jahr, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt til NRK.no.

Siden Andreassen satte seg på flyet til Newcastle 29. september, har det vært stille fra hennes kant. Men personer i miljøet hevder å ha vært i kontakt med Andreassen gjennom en annen persons Facebook-side, for knappe fire dager siden.

NDL er en norsk anti-islamistisk gruppe, opprettet etter inspirasjon fra English Defence League (EDL), en høyreekstrem protestbevegelse i England som vil bekjempe muslimske ekstremister.

Bekymret

NRK har vært i kontakt med presseansvarlig i NDL Ronny Eugen Alte som er bekymret for Andreassen.

– Telefonen hennes er død. Det er ingen aktivitet på hennes Facebook-side. Vi vet ikke om hun har rømt eller gjemt seg, sier Ronny Eugen Alte til NRK.no.

Norwegian Defence Legue, også kalt Norsk forsvarsallianse, ble kjent i 2010 da Remi Huseby ble intervjuet av TV2 i forbindelse med en demonstrasjon i England.

– Hun er ikke en person som bare forsvinner

NDL har fått kritikk i Norge for å lefle med grupper på ytterste høyre fløy, og med miljøer som har vært knyttet til fotballvold.

– Noen er bekymret, andre mener hun holder lav profil, sier Alte.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ