Hopp til innhold

Eks nynazist pågrepet av politiet

Politiet i Oslo pågrep fredag en tidligere nynazist som skal ha oppbevart sprengstoff, politiuniform og ulovlige våpen.

Det melder VG Nett lørdag kveld.

Politiet i Oslo henviser NRK til Nordre Buskerud politidistrikt for uttalelser om saken.

Gikk til aksjon etter trusselanmeldelse

Politiet har jaktet mannen siden tirsdag. I går ble han funnet av spanere i Oslo, opplyser politiet.

Petter Solberg

Politiinspektør Petter Solberg opplyser at politiet gikk til aksjon etter en trusselanmeldelse.

Foto: NRK
Advokat Vidar Lind Iversen

Vidar Lind Iversen forsvarer mannen som er siktet for blant annet å ha oppbevart sprengstoff.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Politiinspektør Petter Solberg i Nordre Buskerud politidistrikt sier til NRK at politiet aksjonerte etter å ha mottatt en trusselanmeldelse. Etter det NRK kjenner til er den siktede mannen tidligere domfelt for trusler mot enkeltpersoner.

Mannen, som er bosatt på Ringerike, er nå siktet for å ha hatt våpen uten ervervstillatelse, oppbevaring av sprengstoff og trusler, opplyser politiinspektør Petter Solberg, som også kaller mannen en kjenning av politiet.

– Dette er en ustabil person, sier Solberg til NRK.

Sprengstoffet og våpnene ble funnet et sted hvor mannen har oppholdt seg. Han var ikke til stede da politiet gikk til aksjon, og dermed ble han først funnet i Oslo fredag.

– Vi har forsøkt å pågripe ham, men ikke funnet ham før i går, er politiinspektør Solbergs svar på om mannen var på rømmen fra politiet.

Også tidligere har politiet funnet sprengstoff hjemme hos mannen. I 2001 ble det beslaglagt to pistoler, ett kilo sprengstoff og to politiuniformer. På slutten av 90-tallet ble han dømt for å ha videresolgt automatvåpen til personer i det høyreekstreme miljøet, skriver VG.

– Ingen kontakt med høyreekstreme i dag

NRK har ikke fått kontakt med mannens forsvarer, Vidar Lind Iversen. Til VG sier Iversen av mannen erkjenner besittelse av to hagler.

– Han har ingen tilknytning til det høyreekstreme miljøet. Han hadde kontakter med miljøet på 90-tallet, men ingen kontakter i dag, sier Iversen til VG.

Ifølge Iversen hadde mannen avtale om å melde seg for politiet klokken 12 lørdag, men så valgte politiet i stedet å pågripe ham fredag.

Etter det NRK kjenner til har pågripelsen ingen ting med mannens høyreekstreme fortid å gjøre. Politiet gikk utelukkende til aksjon etter en trusselanmeldelse.

AKTUELT NÅ