Hopp til innhold

Fjordman mener han ble behandlet som en drapsmistenkt

Den anonyme bloggeren Fjordman, som skal være Anders Behring Breiviks ideologiske forbilde - sto i går fram som ålesunderen Peder Nøstvold Jensen. I et blogginnlegg skriver han om den dårlige behandlingen han skal ha fått av politiet.

Skjermdump av Gates of Vienna, Fjordmans innlegg

Skjermdump av innlegget av Fjordman publisert på bloggen Gates of Vienna.

Foto: Skjermdump/Gates of Vienna

I et innlegg, som er lagt ut av mannen bak bloggen Gates of Vienna, Ned May, under pseudonymet Baron Bodissey, skriver Nøstvedt Jensen om den opprørende behandlingen han skal ha fått av norsk politi i uka som gikk, skriver Dagbladet.no.

«Jeg ble behandlet som en drapsmistenkt»

Det danske Trykkefrihedsselskabets formann, Lars Hedegaard, som tidligere er dømt for rasisme, har vist støtte til Nøstvold Jensen ved å kalle behandlingen han har fått av politiet for ugjenkjennbar.

«Lars Hedegaard hørte min historie og kommenterte at han hadde aldri hørt om noe vitne som hadde blitt behandlet på en lignende måte i noe Vestlig land, bortsett fra i totalitære samfunn som i Det tredje riket».

Ifølge Nøstvold Jensen hadde også hans advokat opplevd avhørene som brutale.

«Jeg ble behandlet som en drapsmistenkt» skriver Fjordman.

Les også: Behring Breiviks idol «Fjordman» står fram
Les mer: – Min favoritt-forfatter? Det må være Fjordman

«Ga informasjonen jeg hadde»

Nøstvold Jensen var overrasket over at politiet ble med ham hjem i hans leilighet der de i flere timer skal ha gått igjennom alle hans DVD'er, gamle fotografier, bøker, kjøkkenutstyr, klær og hvor de konfiskerte en koffert, kameraet og datamaskinen hans.

«Det er ganske opplagt at de ville ha tak i informasjon om ikke-voldelige Islam-kritiske nettverk i Europa de mistenker at kan ha vært lagret inne i PC'en min, selv om de avviste dette».

Fjordman minner om at politiet og PST etter all sannsynlighet ikke skal ha visst hvem han var inntil han selv frivillig meldte seg for dem - til tross for at han måtte gi opp sin anonymitet for å gjøre det.

Nøstvold Jensen forteller at han visste svært lite om Behring Breivik siden han aldri har møtt ham, men at han ga politiet den lille informasjonen han hadde.

«En politisk avgjørelse»

Etter å ha blitt klar over at han faktisk var Fjordman, mener Nøstvold Jensen at politiet skal ha tatt avgjørelsen svært raskt til å gjennomsøke leiligheten hans og konfiskerer utstyret hans, selv om de på dette tidspunktet «burde ha innsett at jeg ikke hadde noe med terrorangrepene å gjøre».

«Jeg personlig mistenker at det var mest av alt en politisk avgjørelse».

Da Peder Nøstvold Jensen sto fram i VG i går med sitt fulle navn, opplyste han at han med all sannsynlighet ville slutte å blogge under pseudonymet Fjordman.

«Baron Bodissey» som driver Gates of Vienna skriver også på bloggen at Fjordman vil komme til å holde en lav profil i tida som kommer.

Les: Fjordman var UD-observatør i Hebron
Les også: Anfindsen: – Har oppfordret Fjordman til å stå fram

AKTUELT NÅ