Hopp til innhold

Knytter Bislett-drapet til B-gjengen og «Red Dragons»

Under jakten på Bislett-drapsmannen natt til mandag kom politiet over et større kvantum narkotika. Syv personer er pågrepet, fem av dem knyttes til samme miljø som gjerningsmannen.

Video Knytter Bislett-drapet til gjenger

JAKTER GJERNINGSMANN: Politiet knytter drapet på Bislett til et tungt kriminelt miljø i Oslo. Ingen er så langt siktet for å ha skutt Einar Opsahl (35), men politiet sier de er på rett spor.

Det bekrefter leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas overfor NRK.

De syv pågrepne kommer fra Thailand, Laos og Norge.

Under pågripelsen av de sju personene skal det også ha blitt beslaglagt våpen. Etter det NRK erfarer, kan en av de pågrepne knyttes til B-gjengen, mens en person har tilknytning til den vietnamesiske gjengen «Red Dragons».

– Etter drapet har spanere og folk fra Spesielle Operasjoner jobbet tett mot det asiatiske miljøet. I den forbindelse gjorde vi natt til mandag et betydelig narkotikabeslag i Oslo og omegn. Syv personer er pågrepet, tre fra Thailand, to fra Laos og to nordmenn. Fem av disse er interessante i forbindelse med drapet, sier Aas.

Ifølge politiet er tre av de pågrepne kvinner, tre er menn i alderen 25 til 30 år, mens en av de pågrepne er en mann i 50-årene.

VG Nett skriver at fem personer med asiatisk opprinnelse ble pågrepet i en leilighet i Oslo. Ytterligere to ble pågrepet tirsdag, en av dem i et annet politidistrikt enn Oslo. Ifølge avisa utrykker sentrale kilder i politiet at hvis de er heldige så sitter de allerede på gjerningsmannen.

– Dømt tidligere

Hanne Kristin Rohde

JAKTER I KONKRET MILJØ: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde orienterer om drapssaken på politihuset i Oslo.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Også politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter overfor NRK at fem av de syv som nå er pågrepet tilhører samme kriminelle miljø som drapsmannen.

Politiet tror minst en av dem vet hvem som skjøt Einar Opsahl (35) på Bislett natt lørdag.

– Disse er involvert i andre verserende saker, men kan ha opplysninger inn i vår sak, derfor er de veldig interessante for oss, sier Rohde til NRK.

– Kan drapsmannen være en av de dere allerede har pågrepet eller avhørt?

– Ja, status for både vitner og pågrepne kan bli endret fortløpende, sier Rohde.

Flere av personene i det kriminelle miljøet er tidligere dømt for vold- og narkotikakriminalitet, men ingen av dem skal være dømt for drap, etter det NRK erfarer.

– Rett spor

Bislettdrapet

DREPT PÅ ÅPEN GATE: Venner og bekjente la ned blomster og skrev minneord ved åstedet på Bislett etter det brutale drapet natt til lørdag. Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

35 år gamle Einar Opsahl ble skutt og drept på en drosjeholdeplass på Bislett i Oslo ved 01-tiden natt til lørdag. Siden drapet har politiet saumfart det kriminelle asiatiske miljøet i Oslo på jakt etter gjerningsmannen.

Etterforskningen så langt tyder på at Opsahl kan ha blitt drept på grunn av en fatal misforståelse. Motivet er fortsatt ukjent.

Under en pressekonferanse tidligere onsdag sa Rohde at politiet tror de er på rett spor, og dermed håper på en snarlig pågripelse i saken.

Les også: Etterforsker konkret miljø etter Bislett-drapet

Har du tips? Kontakt NRK!

AKTUELT NÅ