Hopp til innhold

DNT trekker støtte til russebuss

DNT har bestemt seg for å trekke annonsen på russebussen til generalsekretærens datter. Støtten til bussen var på 5.000 kroner.

Russebussen «Cluedo» sine sponsorer

DNT trekker nå støtten til russebussen «Cluedo». De vil ta kontakt med jentene som driver russebussen og beklager situasjonen som har oppstått.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Kristin Krohn Devold

DNT sponset russebussen til generalsekretær Kristin Krohn Devolds datter med 5.000 kroner.

Foto: Kamilla Pedersen / NRK

Tidligere i dag skrev NRK at Den Norske Turistforeningen (DNT) sponser russebussen til Kristin Krohn Devolds datter.

DNT har aldri sponset en russebuss tidligere, men ville i år gjøre et unntak.

– Etter at det ble kjent at organisasjonen har annonsert på en russebuss har vi fått mange negative tilbakemeldinger fra medlemmene våre.

– Vi ser at koblingen til generalsekretæren er uheldig og at dette kan tolkes feil, selv om avgjørelsen var min alene, sier markedssjef Egil Hurum.

DNT vil nå ta kontakt med jentene som driver russebussen og beklager situasjonen som har oppstått.

– Vi erkjenner at vi burde ha forhørt oss med DNT Ung før vi tok avgjørelsen om å bruke DNT Ung-logoen, sier Hurum i en pressemelding.

– En feilprioritering

Leder for DNT Ung, Karoline Burdahl Teien, mener sponsingen av russebussen var en feilprioritering.

– Vi har ikke visst noe om dette, men dette er ikke noe vi ville prioritert å bruke penger på. Jeg synes i hvert fall ikke at man skal kalle dette en satsing på ungdom, sa Burdahl Teien til VG Nett tidligere i dag.

Hun mener pengene kunne vært brukt på turglad ungdom som reiser rundt på ungdomsskoler og forteller om fantastiske turopplevelser.

– 5.000 kroner er ikke så mye penger, men vi synes det er et feil signal å sende, sa Burdahl Teien til avisen.

Egil Hurum sier DNT nå vil gå gjennom deres policy for markedsføring slik at den blir tydeligere.

– Det vil bidra til at ikke lignende situasjoner finner sted igjen. Det har også kommet fram at DNT Ung ikke føler seg komfortable med at logoen deres profileres på en russebuss.

Vi ser derfor at det var en feilvurdering å annonsere på bussen. DNT trekker derfor tilbake annonsen, sier Hurum.

– Vi sponser ikke

Turistforeningen får inntektene sine fra medlemskontingenter, sponsorer og fra departementene som gir penger til prosjekter. DNTs penger skal gå til å få flere folk ut på tur.

Foreningen er en ideell organisasjon som har klare retningslinjer når det gjelder sponsing.

– Det er veldig enkelt: Vi sponser ikke, vi sponses, sier styreleder Tom Ivar Bern.

Melder seg ut

NRK har mottatt henvendelser fra sinte medlemmer som melder seg ut av Turistforeningen i protest. En leser skrev til NRK at hun mener DNT har utvist dårlig skjønn i denne saken.

– Landet rundt arbeider mange mennesker gratis for Turistforeningen, de legger ned tusenvis av arbeidstimer i frivillig arbeid, skriver hun.

Leder i Rød Ungdom, Iver Johansen Aastebøl, sa til NRK tidligere i dag at han forventer at Turistforeningen rydder opp. Han er kritisk til at DNT bruker av foreningens penger til å betale for datterens russefeiring. Derfor vurderte også han å melde seg ut i protest.

– Det er klart det er vanskeligere å si nei til spørsmål om sponsing når det er datteren til generalsekretæren som spør om penger, sa Aastebøl til NRK.

AKTUELT NÅ