Hopp til innhold

Nestleder vant kampavstemming i AUF

Nestleder i AUF Eskil Pedersen er valgt til ny leder i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon på landsmøtet i Oslo. Han etterfølger Martin Henriksen.

Eskil Pedersen

Eskil Pedersen er med knapp margin valgt til ny leder i AUF.

Foto: AUF

Henriksen stilte ikke til gjenvalg.

To stemmers overvekt

Pedersen vant en kampavstemning med to stemmers overvekt mot Åsmund Aukrust, 175 mot 173 stemmer. Han er 26 år gammel, opprinnelig fra Skien, og har vært nestleder siden 2006.

Aukrust er sentralstyremedlem og internasjonalt ansvarlig i organisasjonen.

Dette er den første lederstriden på et landsmøte i AUF siden 2002, da Gry Larsen vant med tre stemmers overvekt mot Eva Kristin Hansen.

Men i motsetning til for åtte år siden ble dagens kampavstemming mindre dramatisk.

Les: Libe blir Oslos Ap-topp

Les: AUF vil ikke ha Rieber-Mohn på topp

Har en stor jobb foran seg

Etter den knappe seieren innrømmet den nye AUF-lederen at han må stå på.

- Jeg erkjenner jeg har en stor jobb med å samle organisasjonen. Heldigvis er det bred enighet om de politiske sakene. Vi får komme oss samlet ut av landsmøtet og jobbe knallhardt for å få politisk gjennomslag får sakene våre, sa Pedersen til NRK etter valgseieren.

Han håper flertallet stemte på seg på grunn av det han fikk sagt fra talerstolen, og respekterer at det var et jevnt resultat.

- Jeg vil rekke ut en hånd til de som stemte på Åsmund, og besøke fylkeslagene deres aller først.

Av politiske saker peker han på behovet for å skaffe lærlingplasser til alle som ønsker det. Dessuten innrømmer Pedersen at AUF har mye ugjort på miljøområdet.

AKTUELT NÅ