Hopp til innhold

60-åringer vil ikke bli pensjonister

Tre av fire 60-åringer ønsker å jobbe etter at de har kommet i pensjonsalderen.

Pensjonister (Illustrasjonsfoto)

Bare 25 prosent av 60-åringer drømmer om pensjonisttilværelsen.(Illustrasjonsfoto)

Foto: JONATHAN NEED

Kari Østerud

Direktør i Senter for seniorpolitikk Kari Østerud.

Foto: Norges Juristforbund

– Tre av fire 60-åringer at de ser for seg en arbeidskarriere utover pensjonsalderen, sier Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk (SSP).

LES OGSÅ: 1, 3 milliarder i skattelette for pensjonistene

Gleder seg mest til jobben

I 2006 svarte 56 prosent det samme. Det viser undersøkelsen Norsk Seniorpolitisk Barometer 2010, uført av Synovate.

Undersøkelsen viser også at de over 60 år gleder seg mest til å gå på jobben. Hele 83 prosent av de spurte over 60 år sa de gledet seg. Av alle yrkesaktive svarte 68 prosent at de gledet seg.

Markert fremgang

Ifølge undersøkelsen vil 54 prosent av yrkesaktive nordmenn fortsette i jobben etter at de har rett til pensjon. Til sammenligning svarte kun 36 prosent det samme for seks år tilbake.

– Det er en markert fremgang fra tidligere år og en svært gledelig utvikling. At yrkesaktive ønsker å stå lengre i arbeid er god økonomi både for den enkelte, for bedriftene og for samfunnet, sier Østerud.

Mestrer arbeidsoppgavene

Spesielt positivt anser hun tendensen til at stadig større andel av seniorene i arbeidslivet ønsker å fortsette i arbeid etter at de har rett til pensjon.

–Yrkesaktive på over 60 år er den gruppen som trives aller best på jobben. Det kan ha en sammenheng med at arbeidstakere på over 60 år mestrer arbeidsoppgavene sine.

LES OGSÅ: Hver tredje pensjonist kan få mer skatt

AKTUELT NÅ