Hopp til innhold

Fant etsende stoff i Norwegian-fly

To stuere er sendt til legevakt etter kontakt med et etsende stoff på et Norwegian-fly på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), Jo Kobro

Informasjonssjef Jo Kobro.

Foto: Gunnar Sakshaug / NRK
Anne-Sissel Skånvik, Norwegian

Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Foto: Norwegian

– Noe hadde sølt ut i lasterommet, som ifølge teknisk personell måtte rengjøres, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det er fortsatt usikkert hva stoffet kan være, men det skal ha kommet fra en av bagene til en passasjer. Politiet er koblet inn i saken, og prøver av stoffet skal sendes til Kripos for nærmere undersøkelser.

– Vi vet ikke hvilket stoff det er, bortsett fra at det er et sterkt etsende stoff som lakk ut av en bag eller en koffert om bord i flyet. Brannvesenet, som har bedre kjennskap til slike stoffer enn oss, var her i dag, men kunne ikke si hva slags væske det er snakk om, opplyser vaktleder Åge Ødegaard ved politiet på Gardermoen til NTB.

Kan ha vært batterisyre

Avdelingsleder Per Göran Wassberg i Røros Flyservice, som står for Norwegians bakketjenester på Gardermoen, sier syren sannsynligvis er ufarlig.

- Jeg har fått beskjed om at det ikke er noe farlig. De tror det er batterisyre, sier Wassberg til bt.no.

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, sier det ble funnet et etsende stoff i lasterommet på flyet da bagasjen skulle lastes ut.

– Det har vært noe etsende i lasterommet på flyet, som gjorde at noe bagasje har blitt ødelagt. To stuere er sendt til legevakt. Hva det betyr vet vi ikke, vi vet ikke hvor alvorlig det er, sier Skånvik.

– Vi har folk på flyet, men det er for tidlig å si. Vi må sjekke hva dette er for noe, sier hun.

Stanset ombordstigning

Flyet kom fra Bergen med 145 passasjerer om bord, og Skånvik opplyser at Norwegian har kontaktet Flesland for å høre om de oppdaget noe i kontrollen av innsjekket bagasje.

– En stuer har fått syrelignende væske på seg. Den aktuelle bagasjen er tatt ut, og stueren er kjørt til legevakt for sjekk. Det blir trolig en forsinkelse på den aktuelle avgangen, sier terminalsjef Alf Sognefest på Flesland.

Ifølge bt.no var passasjerene som skulle til Bergen med det samme flyet klokken 16.20 godt i gang med å borde flyet da de fikk beskjed om å gå tilbake til avgangshallen.

Flyet blir stående på bakken inntil videre.

AKTUELT NÅ