Hopp til innhold

Omkom i utforkjøring i Ringebu

Ei jente omkom, og fire ble skadd i en utforkjøring på E6 ved Fåvang i Ringebu lørdag kveld.

Ulykkessted, Ringebu

Politiet mistenker at ungdommene kjørte i svært stor fart.

Foto: Maurits Opsahl / NRK

En bil med fem ungdommer i mellom 18 og 24 år kjørte av E6 mellom Ringebu og Fåvang i Gudbrandsdalen rett før kl 2200 lørdag kveld.

Ei 20 år gammel kvinne omkom i ulykka. To andre ungdommer ble hardt skadd, og er fløyet til Ullevaal, mens ei jente og en gutt som ble lettere skadd, er frakta til sykehuset på Lillehammer.

Pressevakten ved Ullevål sykehus opplyste til GD.no ved 10-tida søndag formiddag at tilstanden er alvorlig, men stabil for de to ungdommene som ble fløyet dit lørdag kveld.

Får hjelp fra kriseteam

Ifølge politiet er den omkomne og de skadde ungdommene alle fra Ringebu.

Krisetemaet i kommunen ble raskt varsla for å støtte de pårørende.

– De har gjort en svært god innsats i løpet av natta. Det er mange som blir berørt når fem ungdommer blir utsatt for ei slik ulykke, sier operasjonsleder i Gudbransdsdal politidistrikt, Knut Westby.

Kan ha holdt høy fart

Bilen var på tur sørover da ulykken skjedde. Den har fått skrens i en sving, og sjåføren mistet kontrollen. Bilen havnet i autovernet, fortsatte ut i grøfta, hoppet 10-15 meter over en bekk, før den ble stående i grøftekanten.

– Det er mye som kan tyde på at bilen har holdt svært høy fart, men nøyaktige målinger får vi ikke før politiet har gjort seg ferdig med undersøkelsene på stedet, sier Westby.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger