Hopp til innhold

VG-journalister arrestert

VGs nyhetssjef og en fotograf ble arrestert og bøtelagt av politiet i USA da de tok bilder av eiendommen der Chelsea Clinton skal gifte seg.

Kjersti Sortland

VGs nyhetssjef Kjersti Sortland ble arrestert i USA.

Foto: Braata, Espen / VG

Nyhetssjef Kjersti Sortland og VG-fotograf Thomas Nilsson ble arrestert og bøtelagt av amerikansk politi da de tok bilder av eiendommen hvor Chelsea Clinton skal gifte seg.

De to er anklaget for å ha trengt seg inn på annens eiendom, etter at de tok bilder utenfor eiendommen Astor Estate, ifølge nyhetsbyrået AP.

Eiendommen ligger i den lille byen Rhinebeck, rundt 14 kilometer nord for New York, og er stedet hvor Chelsea Clinton, datteren til USAs utenriksminister Hillary Rodham Clinton og ekspresident Bill Clinton, ifølge flere medier skal gifte seg med finansforloveden Marc Mezvinsky neste lørdag.

Fengsel og bot

Vaktholdet rundt eiendommen er massivt i forkant av bryllupet. I New York straffes eiendomskrenkelse med opptil 15 dager i fengsel og bøter opptil 250 dollar, og VG-teamet må nå forberede seg på en saftig bot.

VG mener selv at reportasjeteamet deres ikke gjorde noe galt. Ifølge nyhetsredaktør Helje Solberg var de to journalistene ikke inne på eiendommen.

– Vi visste ikke at det ikke var lov å ta bilder av inngangen til stedet, sier hun til AP, og legger til at Clinton-bryllupet har offentlig interesse.

Ifølge Solberg vil VG betale boten, selv om de anser den som en
overreaksjon.

Andre gang

Dette er ikke første gang medarbeidere i VG blir anholdt. Så sent som i januar i år ble tre av avisens medarbeidere anholdt da de forsøkgte å lure seg inn på Ørlandet hovedflyplass for å ta bilder under en sceneprøve før Melodi Grand Prix.

Målet var å være første avis med bilder av deltakerne i musikkonkurransen.

– De tre påstod at de hadde avtale med NRK og meg. Det stemte jo ikke, for ingen hadde kontaktet oss. Da vi kom tilbake til stasjonen ble de holdt i hånden av en vakt, sa informasjonsoffiser Morten Rosenlund i Forsvaret til Journalisten den gangen.

Til tross for at det er ulovlig å trenge seg inn på militært område, valgte Forsvaret ikke å forfølge saken.

AKTUELT NÅ