Hopp til innhold

Her er menyen beboerne gjorde opprør mot

Beboere ved ventemottaket i Lier mener grunnen til opprøret er elendig mat og dårlig behandling. - Maten er av god kvalitet, hevder leder for mottaket.

Menyen fra Lier ventemottak

En typisk meny fra ventemottaket i Lier.

Leder for Lier ventemottak, Hugo Limkjær.

Leder for Lier ventemottak, Hugo Limkjær foran restene av ventemottaket.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Flere beboere ved ventemottaket kritiserer forholdende ved mottaket og sier de har fått servert uappetittelig mat som kunne være gammel og ensformig. Flere har også vært misfornøyde med at de ikke fikk vite om kjøttet var halal-tilberedt, og om det var svinekjøtt i maten.

Jan Erik Skretteberg fra SOS rasisme har også hevdet at beboerne ikke får nok mat, og at de ikke får frukt og nok vitaminer.

NRK har fått tilsendt ukemenyen for mottaket fra UDI som viser at beboerne får varierte måltider, og har tilbud om salat og vegetarmat hver dag.

LES: - Send dem rett til Trandum

Se hele menyen: Menyen på Lier-mottaket

– Maten smaker godt

Leder for Lier ventemottak, Hugo Limkjær, tilbakeviser kritikken fra beboerne, og sier at de har kvalitetskontroll på maten som blir servert på mottaket.

– Maten er aldri gått ut på dato, den skal se bra ut og smake godt, ser Hugo Limkjær til NRK.

Etter flere negative tilbakemeldinger om maten fra beboerne har ledelsen kvalitetssjekket maten, og har funnet at den var bra nok.

– Vi har derimot ikke tatt hensyn til om den er halal-godkjent eller ikke, sier Limkjær.

Justisminister Knut Storberget (Ap) mener det ikke er så ille på ventemottakene.

LES: - Kan ikke aktivisere i det vide og brede

– Jeg mener at de materielle forholdene på ventemottakene er gode nok. Folk får mat og 100 kroner i uken i lommepenger. Det er nok i en ventefase, og særlig fordi vi forventer at de selv bidrar til å bringe sin egen identitet på plass, sier Storberget.

Leder for Lier ventemottak, Hugo Limkjær foran brannruinene.

Leder for Lier ventemottak, Hugo Limkjær foran brannruinene.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

AKTUELT NÅ