Hopp til innhold

– Regjeringen har gitt etter for lett

– Jeg respekterer at man må ta kontroversielle beslutninger, men ikke når det rett og slett er gjort et for dårlig arbeid, sier AUF-leder Martin Henriksen om den rødgrønne regjeringens ja til kraftlinjen i Hardanger.

Jens Stoltenberg og Martin Henriksen

Kraftlinje-saken skaper splid mellom Auf og moderpartiet, Arbeiderpartiet.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Nå har Statnett fått legge løpet, og det blir en litt klam omfavnelse fra regjeringens side å gå med på det opplegget, sier Henriksen til NRK.no.

Statnett, som har fått konsesjonen til å bygge kraftledningen, har sagt at dagen i dag var siste frist for å vedta utbygging dersom arbeidet skulle kunne påbegynnes i år. Vedtaket ble gjort i statråd i dag.

– Her har man gitt etter for Statnett for lett, konkluderer Henriksen.

Arbeiderpartiets ungdommer støtter SV

Han går imot moderpartiet og støtter SVs syn i «monsterlinje-saken».

SV har forsøkt å få til en uavhengig vurdering av alternativene og har ønsket mer tid til å utrede mulighetene for å bygge en sjøkabel som alternativ til tradisjonelle kraftlinjer.

Audun Lysbakken, Barne- og likestillingsminister

SVs Audun Lysbakken gikk umiddelbart ut og uttrykte SVs motstand mot regjeringens vedtak.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Etter at regjeringen i dag vedtok å bygge ny kraftlinje i Hardanger, ga SV klart uttrykk for sin motstand mot beslutningen.

– SV mener vi burde brukt mer tid for å finne bedre løsninger, sa nestleder Audun Lysbakken.

– Denne linjen innebærer store naturinngrep, og det er stor folkelig motstand mot den i Hardanger.

– Det er ikke vanlig at dere går imot deres egne regjeringskolleger på denne måten?

– Nei, det er ikke vanlig, men det er fordi det er en viktig sak for oss. Vi har lovet våre velgere i Hordaland å jobbe mot en slik linje, og da er det viktig for oss å vise at de har kunnet stole på at vi gjorde det, sier Lysbakken.

Skaper rødgrønn splid

Dermed skaper den omstridte kraftlinjen splid både mellom regjeringspartiene og mellom Arbeiderpartiet og dets ungdomsparti.

– Ja, det er klart det er uenighet om dette. Dette er en sak som skaper splid, her er det gjort for dårlig arbeid, sier Martin Henriksen.

AKTUELT NÅ