Hopp til innhold

- Trygt å bestille sommerferie nå

Feriearrangøren Star Tour er sterkt uenig med forsikringsselskapet Europeiske som advarer mot å bestille flyreiser nå.

Strand

Star Tour hevder charterferier er det smarteste valget nå på grunn av pakkereiseloven.

Foto: www.colourbox.com

Europeiske Reiseforsikring har varslet om at de ikke vil fortsette med de ekstraordinære utbetalingene som de har gitt kunder de siste dagene.

Les: – Ikke bestill sommerferien nå

De mener det er altfor stor risiko knyttet til å bestille flyturer nå, og anbefaler folk å vente. Star Tour er sterkt uenig i dette.

- Må være en misforståelse

- Nå er risikoen kjent, uttalte assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske tirsdag morgen. På spørsmål om hun selv ville kjøpt en ferie nå, svarte hun «nei».

Feriearrangøren Star Tour sier de rister på hodet av Europeiskes uttalelser.

- Vi reagerer med overraskelse på at Europeiske ikke har nyansert advarselen sin, og velger å tro at de har blir misforstått, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde.

- Chartertur er det sikreste valget

Han mener Europeiske bør være de første til å vite at en charterkunde er omfattet av pakkereiseloven.

- Det betyr at kunden får alle pengene tilbake dersom reisen blir kansellert. Det er altså ingen økonomisk risiko forbundet med å bestille eller reise på en pakketur nå, understreker Lunde.

Han påpeker også at dette regelverket ikke gjelder dersom du bestiller ruteflybillett og hotellovernatting på egen hånd.

Les også: Betalt hotell refunderes ikke

- Reiser du på egen hånd risikerer du å måtte betale for både hotellrom og leiebil som ikke blir benyttet ved en flykansellering. Du må også dekke ekstra overnattinger, mat og drikke dersom flyturen hjem blir kansellert eller utsatt. Charterreisen er derfor det sikreste ferievalget, sier Lunde.

Les også: Slik får du pengene dine tilbake

AKTUELT NÅ