Hopp til innhold

- Helt uforståelig ulykke

- Jeg fulgte helikopterets ferd på skjermen helt til det sluttet å fly, forteller John-Erik Sogn, flyger og pressetalsmann i helikopterselskapet.

Redningsmannskaper på vei ut til havaristedet

Nå er det mørkt ved havaristedet

Foto: Peder Gjersøe / Scanpix

Robinson R-44 Astro

Robinson R-44

Foto: Alasdair McLellan

To helikoptre fra Midtnorsk Helikopterservice var på vei fra Melsomvik i Tønsbergfjorden til Oslo, da det ene styrtet i sjøen utenfor Horten i ettermiddag. De fire om bord er fortsatt savnet

De to helikoptrene fraktet fem ansatte fra eventbyrået Trond & Trond. Ifølge Tønsbergs Blad på nett hadde de vært på Brustad Conference Center i Stokke.

Tre av de ansatte satt i helikopteret som havarerte, to andre i det andre helikopteret.

LES OGSÅ: NRK-kjendis i helikopteret bak

Hyppige kontroller

John-Erik Sogn forstår ikke hvordan ulykken kunne skje. - Dette helikopteret er veldig vanlig. I kommersiell drift har det sjelden fått motorhavari. Det er også en helikoptertype som eies av mange private, fordi det er billig og sikkert, sier Sogn.

- Våre helikoptre blir sjekket foran hver flygning, og på verksted hver femtiende flytime, i gjennomsnitt hver sjette uke, forteller han.

- Jeg fulgte de to helikoptrene fra de tok av fra Stokke, til det ene sluttet å fly. De fløy med helt vanlig hastighet, sier han.

Mangler ord

Han mangler ord for å beskrive hva han føler akkurat nå. To kolleger av ham fløy helikoptrene, den ene er savnet.

- Jeg kan ikke beskrive hvordan det føles. Jeg tror jeg må samle meg litt, sier Sogn.

Han forteller at det helikopterselskapet ofte flyr folk som har tett arbeidsprogram, og som derfor vil komme seg raskt fra det ene stedet til det andre.

- Det skulle være en helt alminnelig taxitur, sier han.

AKTUELT NÅ