Hopp til innhold

Reagerer på flaggbrenning

TV-seere reagerer på at et norsk flagg ble satt fyr på i et av NRKs programmer 17. mai.

Norsk flagg i flammer på "Torsdag kveld med Steinar Sagen"
Foto: NRK

Flere seere reagerer på at NRK-programmet "Torsdag kveld med Steinar Sagen" viste et norsk flagg i flammer på selveste nasjonaldagen, skriver VG Nett i dag.

Bakgrunnen for oppslaget er tilbakemeldinger fra VG Netts egne lesere.

Også NRK har mottatt reaksjoner på scenen der et norsk flagg ved et uhell blir satt fyr på.

Se scenen: Flagget tar fyr

Sinte seere

Ved 14-tiden i dag hadde NRKs publikumsservice mottatt over 30 e-post- og telefon-henvendelser i forbindelse med gårsdagens episode av talkshow-parodien, der flagget til en speidertrupp tar fyr rett før sending.

Antallet henvendelser er ikke unormalt høyt,opplyser NRKs publikumsservice.

Flertallet av klagene kom etter at VG Nett skrev om saken, og flere av klagerne skal selv ikke ha sett programmet.

De fleste tilbakemeldingene NRK har mottat er imidlertid svært kritiske til flaggbrenningsepisoden.

- Tråkker i salaten

- Hva er dette for noe? Hvordan kan dere sende et program hvor de brenner det norske flagget på selveste nasjonaldagen? undrer en innsender.

- Det er ingenting humoristisk i å brenne et norsk flagg på TV, og i tillegg tråkker man virkelig grundig i salaten når det skjer på Norges nasjonaldag! mener en annen.

- Jeg misliker flaggbrenning generelt, men har ingen problemer med at det gjøres en gang i blant i rett setting. Men på norges nasjonaldag skal man ikke gjøre slikt. Håper de som planla og utførte "stuntet" forstår at det var en dårlig ide, skriver en tredje.

Diskutér: Gikk "Torsdag kveld..." for langt?

- Ikke ment som en provokasjon

NRKs markeds- og kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin beklager at noen kan ha følt seg støtt av innslaget, men understreker at "Torsdag kveld med Steinar Sagen" er et humorprogram.

- Et av poengene som går igjen i serien, er at veldig mye går galt akkurat i de siste sekundene før sending, og av alle ting som kan gå galt, er vel det at et flagg tar fyr under en direktesending 17. mai en av de verste tenkelige situasjonene, sier Sandvin.

Han sier det overhodet ikke er ment som noen form for provokasjon fra programskapernes side, men kun ment å illustrere hvor galt det kan gå.

- Hvis noen har oppfattet det som støtende, er det bare å beklage, sier Sandvin.

AKTUELT NÅ