Hopp til innhold

Dataproblemer rammet politi i hele landet

Teknisk feil gjorde at deler av politiets datasystemer var nede, men etter nesten åtte timer er datafeilen rettet og de fleste systemene er oppe og går igjen.

Datamaskin hos politiet

PROBLEMER: Over hele landet er deler av politinettet nede, noe som byr på utfordringer for landets operasjonssentraler.

Like etter klokken halv seks oppdaterte Politidirektoratet sin profil på Twitter, med beskjeden om at de fleste systemene til politiet nå er oppe og går igjen, etter flere timer med problemer.

Politidirektoratet ble varslet om feilen med systemene rundt klokken halv ti lørdag formiddag og har siden da jobbet for å lokalisere og rette feilen som har skapt problemer.

Laster Twitter-innhold

Over hele landet

Politidirektoratet fortalte til NRK at problemene i politinettet hadde rammet politidistrikt over hele landet.

– Vi kan bekrefte at vi har problemer med politinettet og at deler av politiets datasystemer ikke er tilgjengelige. Vi kan ikke si nøyaktig hvilke systemer som er rammet, fordi dette også varierer fra distrikt til distrikt, sa Cato Rindal, avdelingsdirektør for IKT-avdelingen i Politidirektoratet, til NRK om feilen lørdag ettermiddag.

Laster Twitter-innhold

Logg for hånd

NRK var i kontakt med flere politidistrikt som fortalte om ulike problemer knyttet til systemfeilene. I Oslo hadde politiet tilgang til loggføring, samband og telefon, men også de merket problemene.

– Vi har hatt tilgang til det mest kritiske, men det har vært veldig ustabilt og vi har følt oss sårbare, sa operasjonsleder Tor Grøttum til NRK.

Hordaland politidistrikt hadde problemer med loggføring, og hadde ikke tilgang til å gjøre dette ved hjelp av de vanlige datasystemene.

– Det er blant problemene noen politidistrikt kan oppleve, og da må de gjøre dette manuelt i henhold til de prosedyrene man har, forklarte Rindal i Politidirektoratet.

Rammet ikke nødnummer

Politidirektoratet sier på Twitter at de ikke har opplysninger som tyder på at feilen i datasystemene har ført til problemer for politiets arbeid.

Nødnummer og nødnett har fungert som normalt hele tiden.

Politidirektoratet hadde tett kontakt med operasjonssentralene i landet mens de forsøkte å rette feilen, for å få fullstendig oversikt over hvordan problemene rammet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger