Hopp til innhold

Tre tatt av væpnet politi etter hammerangrep

Fire personer ble natt til mandag angrepet av tre menn med hammer på en campingplass i Bergen. Mandag morgen gikk væpnet politi til aksjon mot tre mistenkte menn.

Politimann på campingplass i natt

GROV VOLDSEPISODE: En politimann på åstedet i natt, der tre menn kom kjørende inn med en bil og gikk til angrep med hammer på fire andre menn.

Foto: Remi Bøe Presttun

SISTE: Væpnet politi har pågrepet de tre mennene de gikk til aksjon mot på en campingplass på Kvamskogen. De tre er siktet for å ha angrepet fire personer med hammer.

Politiet ble varslet om den grove voldsepisoden på en campingplass i Bergen klokken 00.43.

– Det ble meldt om legemsbeskadigelse ved Bergen Camping i Åsane. Tre personer i en utenlandskregistrert blå Audi A6 kom til stedet. De utførte vold mot tre utenlandske personer som bor i en hytte på stedet, opplyser operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt.

Angrepet med hammer

Alle de involverte skal være av østeuropeisk opprinnelse og politiet kjenner foreløpig ikke motivet for angrepet på mennene på campingplassen.

Bergen camping

HAMMERANGREP: Her på Bergen camping kom den dramatiske meldingen ved 00.40-tiden i natt. Totalt fire personer endte på sykehus etter hendelsen.

Foto: Remi Bøe Presttun
Voldsepisode Bergen Camping Åsane

FIRE SKADD: De skadde ble fraktet til sykehus etter voldsepisoden. Alle fire blødde og en av dem har trolig brukket en arm etter angrepet. Tre av de skadde er lettere skadet opplyser Helse Bergen mandag.

Foto: Remi Presttun

– Det ble brukt blant annet en hammer. Samtlige tre blødde fra sår og en av dem har antakelig brukket en arm, opplyser politiet videre.

Det ble også utført skadeverk på en bil på stedet.

De fire skadde ble sendt til Haukeland sykehus for behandling. Mandag formiddag opplyser at tilstanden til to menn i 20-årene og en mann i 50-årene er at de er lettere skadd. Det er foreløpig ikke kommet noen oppdatering på tilstanden til fjerdemann.

Trodde en mann var bortført

Politiet trodde først at en fjerde mann var bortført fra stedet, og satte i gang store ressurser for å lete etter ham.

Mannen som var borte viste seg senere å bare ha kommet vekk i tumultene og skal ifølge hans egen forklaring ha svimt av og først våknet igjen etter at de tre andre forulempede hadde blitt tatt med til legevakta.

– Vi fikk pratet litt med ham med tolk før han ble innlagt på Haukeland sykehus, sammen med de tre andre.

Fikk tips om bil på Kvamskogen

Bergen Camping i Åsane

ROLIG I DAG: Mandag morgen var det få tegn etter den grove volden som fant sted her i natt.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Etter det politiet kjenner til, skal de tre antatte gjerningsmennene være av bulgarsk opprinnelse.

– Vi vet at det er en relasjon mellom partene. VI har ikke fått tatt formelle avhør av alle de involverte ennå, fordi vi må vente til helsetilstanden er så bra at vi kan få gjennomført det, sier Kronen til NRK.

Politiet har i hele natt lett etter gjerningsmennene, og i morges litt før klokken 09.00 fikk de tips om en bil som kan være den som ble brukt av gjerningsmennene.

Tre pågrepet av væpnet politi

Bilen sto parkert på en campingplass ved den velkjente «NAFen» på Kvamskogen. Flere væpnede politipatruljer gikk til aksjon mot en hytte på campingplassen, og fant tre menn.

Etter å ha snakket med mennene på stedet, besluttet politiet til slutt å pågripe dem.

– Vi har pågrepet alle tre i forbindelse med det som skjedde i natt. Nå tar vi dem med til politiaksjonen i Bergen der vi skal gjennomføre avhør på dem, sier operasjonsleder Terje Magnussen til NRK mandag morgen.