Hopp til innhold

Foreldrene er i sorg og sjokk

Foreldrene til den tre år gamle gutten som ble drept på Stord har vært i kontakt med et kriseteam. – De har det svært vanskelig, sier advokat Egil Jordan, som bistår paret.

Blomster og lys utenfor boligen

Fredag kveld hadde noen tent lys og lagt blomster utenfor huset der 3-åringen bodde.

Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

Advokat Egil Jordan

Advokat Egil Jordan.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Jeg har vært i kontakt med moren i dag. Foreldrene er selvfølgelig i sorg og sjokk etter tragedien, sier advokat Egil Jordan.

Han sier at foreldrene skal ha et møte med ham når de er klare for det. Da skal de diskutere hva de skal gjøre fremover.

Både pårørende og ansatte i Bergen kommune får oppfølging fra kriseteam etter at den tre år gamle gutten ble drept.

Treåringen var fra Bergen og det var barnevernet der som hadde ansvar for ham og plasserte gutten i fosterhjemmet i Stord. Der ble han stukket med kniv av en 13 år gammel gutt.

Tilbyr hjelp

Barne- og likestillingsdepartementet har kontaktet Stord kommune og har tilbudt hjelp. Barneminister Inga Marte Thorkildsen sier dette er en helt spesiell sak.

– Jeg vil uttrykke min sterkeste medfølelse med alle som er berørt, ikke minst de biologiske foreldrene til den lille gutten, sier hun.

Bistandsadvokat Kjell Steinsbø, som er forsvarer for den 13 år gamle gutten, sa tidligere i dag at 13-åringen har vansker med å forklare hvorfor han gjorde det han gjorde.

Drapet skjedde torsdag ettermiddag, og 13-åringen ble raskt tatt hånd om. Han er ikke siktet for drapet da han er under den kriminelle lavalder.

Gutten er nå i forvaring hos barnevern og politi, og han følges opp av fagfolk. Det psykiske helsevernet har nå ti dager på seg til å observere gutten og prøve å finne motivet og hva som videre skal skje med ham.

AKTUELT NÅ