Hopp til innhold

Amerikanere flest imot et engasjement i Syria

Et flertall av amerikanerne er imot at landet engasjerer seg i borgerkrigen i Syria, viser meningsmåling.

Påstått angrep med kjemiske våpen Ghouta, Damaskus
Foto: STRINGER / Reuters

Rundt 60 prosent er imot at USA griper inn i borgerkrigen, mens bare 9 prosent støtter en intervensjon, viser en meningsmåling gjort for Reuters av Ipsos.

Kjemiske våpen - liten forskjell

Tallet på tilhengere av en inngripen øker om det blir påvist at regimet til Bashar al-Assad har brukt kjemiske våpen.

Men selv da er det bare 25 prosent som støtter en intervensjon, mens 46 prosent er imot. Og det tallet har gått ned siden forrige måling, da 30,2 prosent støttet en intervensjon om kjemiske våpen ble brukt, mens 41.6 prosent var imot.

Tendensen i målingene er dermed at de grusomme bildene fra det angivelige kjemiske angrepet denne uka faktisk gjør amerikanerne mer kyniske og motvillige til å bli involvert i enda en krig i Midtøsten, en særdeles brutal krig.

Lei av tiår med krig

Resultatet av måling tyder på at om president Barack Obama skulle velge å gripe inn, vil det være mot ønskene til et stort flertall av amerikanerne som er lei etter over et tiår med krig.

Noen politikere, blant dem senator John McCain, mener at Obama er altfor nølende når han ikke vil gå til aksjon, men flere av dem som ble intervjuet i forbindelse med målingen, er fornøyd med hans tilbakeholdenhet.

Den pensjonerte offiseren Charles Kohls fra Maryland sier at USA er blitt for mye av verdens politimann og er involvert i for mange konflikter som burde være FNs ansvar.

SISTE NYTT

Siste nytt