Hopp til innhold

Bruun-Hanssen ny forsvarsjef

Haakon Bruun-Hanssen (52) blir ny forsvarssjef. – Han har alle egenskaper som trengs for å lede vårt forsvar, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Viseadmiral Haakon Bruun-Hanssen blir ny forsvarssjef. Harald Sunde går av i slutten av året. Bruun-Hanssen blei utnemd i Kongen i statsråd fredag 21. juni. Han er tidlegare ubåt-kaptein og er no sjef for Forsvarets operative hovudkvarter (FOH) i Bodø.

NETT-TV: Haakon blir den første forsvarssjefen med bakgrunn fra Sjøforsvaret siden admiral Torolf Rein var øverste sjef for Forsvaret mellom 1989 og 1994

Viseadmiral og tidligere ubåtkaptein Haakon Bruun-Hanssen sier det er en stor ære å bli utnevnt til forsvarssjef, og at han er meget takknemlig for den tilliten han blir vist.

– Jeg vil fortsette å fornye Forsvaret i samme retning som vi har gjort de siste ti årene, sier han på en pressekonferanse i Forsvarsdepartementet litt før klokken 12 fredag.

Han sier han er stolt av hvordan Forsvaret har omstilt seg de siste årene.

– Sluttproduktet er usedvanlig godt. I løpet av de siste to årene har jeg hatt gleden av å reise rundt i utlandet hjemme. Det er gledelig at vi får mye ros fra våre allierte. En ros jeg mener er helt fortjent, sier bergenseren.

Første fra Sjøforsvaret på 19 år

Viseadmiralen er i dag sjef for Forsvarets operative hovudkvarter (FOH).

Han har tidligere vært blant annet generalinspektør for Sjøforsvaret og stabssjef i sjøforsvarsstaben, etter tidligere å ha vært skipssjef på flere ubåter.

– Du har aldri vært i kamp, Ser du en utfordring ved det?

– Nei, det ser jeg ikke. Det stemmer at jeg ikke har vært i direkte kamp, men jeg har vært ved ledelsen, svarer Bruun-Hanssen.

Bruun-Hanssen blir den første forsvarssjefen med bakgrunn fra Sjøforsvaret siden admiral Torolf Rein var øverste sjef for Forsvaret mellom 1989 og 1994, melder NTB.

Generasjonsskifte

– Vi er svært glade for å fortelle at Håkon Bruun-Hanssen er ny forsvarssjef, sier forsvarsminister Strøm-Erichsen.

Det var fem søkere til jobben.

– Vi har hatt en grundig og god tilsettingsprosess. Det var flere gode kandidater, påpeker forsvarsministeren.

Bruun-Hanssen overtar først ved slutten av dette året.

– Grunnen til at vi har utnevnt ny forsvarssjef allerede, er at vi står overfor etk generasjonsskifte. Åtte toppledere forlater forsvaret neste år, sier Strøm-Erichsen.

– Det er også viktig at den ny forsvarssjefen får god til til å forberede seg på den nye jobben, sier Strøm-Erichsen.

Avtroppende forsvarssjef Harald Sunde synes det var spesielt gledelig at den nye forsvarssjefen kommer fra Sjøforsvaret.

– Dette er rett mann på rett plass. Han er en fremragende offiser som har lang og bred tjeneste, kommenterer sier Sunde.

AKTUELT NÅ