Hopp til innhold

Norsk politi har hatt kontakt med antatt gjerningsmann i trippeldrapssak

Norsk politi bekrefter at de har hatt kontakt med en 54-årig norskpakistaner som er en av de to antatte gjerningsmennene i trippeldrapssaken i Gujrat i Pakistan.

Leif Morten Eide, politiadvokat

KONTAKT: – Norsk politi har vært i kontakt med ham, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hvilken kontakt, sier politiadvokat politiadvokat Leif Morten Eide om den 54-årige norskpakistaneren.

Foto: NRK

– Norsk politi har vært i kontakt med ham, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hvilken kontakt, sier politiadvokat politiadvokat Leif Morten Eide til NRK.

Pakistansk politi har jaktet 54-åringen og en annen mann etter trippeldrapet. 54-åringen bekrefter tirsdag overfor NRK at han er i Norge, etter å ha kommet seg ut av Pakistan.

Mannen er ikke siktet eller etterlyst i Norge. Det er heller ikke aktuelt å etterlyse ham per nå, ifølge Eide.

Jaktet av pakistansk politi

– Det at han er etterlyst i Pakistan, er noe jeg har fra mediene. Den pakistanske delen av saken, med siktelser og etterlysninger der, får nesten pakistansk politi svare på, sier politiadvokaten.

Norsk politi har konentrert seg om den norske delen av saken og ikke innledet noe formelt samarbeid med pakistansk politi.

– Vi har opprettet kontakt via Interpol. Videre formelt samarbeid med tanke på eventuell bevisinnhenting og lignende i Pakistan vil gå via rettsanmodninger og diplomatiske kanaler, forklarer Eide.

Fortsatt i varetekt

Hittil er i alt seks personer involvert i trippeldrapssaken i Pakistan 18. mai i år.

I tillegg til de to hovedmistenkte er tre norskpakistanere, et ektepar og deres sønn, siktet for medvirkning til trippeldrapet. Tirsdag avgjorde Oslo tingrett at ekteparet varetektsfengsles i fire nye uker. Retten har klokken 12 trukket seg tilbake for å vurdere spørsmålet om fortsatt fengsling av sønnen.

– Bakgrunnen for varetektsfengslingen er at politiet trenger arbeidsro og noe tid til å innhente og analysere innkommende opplysninger, slik at vi kan foreta nye avhør av de siktede og presenerere dem for opplysninger vi ha innhentet, sier politiadvokat Eide.

– Etterforskningen av saken går fremover. Vi får nye opplysninger hele tiden, som vi har behov for å bearbeide nå i tiden fremover, legger han til.

Den sjette personen som er involvert i saken er faren til 54-åringen. Han ble 27. mai varetektsfengslet i Pakistan, mistenkt for medvirkning til alle tre drapene.

AKTUELT NÅ