Hopp til innhold

Togstrekninger stengt: NSB klarer ikke å skaffe alternativ transport

Det kraftige regnværet skaper store problemer for togtrafikken på Østlandet. Rørosbanen og Kongsvingerbanen har problemer – og Dovrebanen er helt stengt mellom Oslo og Dombås.

Flom og nedbør har ført til full stans på Kongsvingerbanen. Ifølge NSB vil banen tidligst åpne igjen i morgen.

Kongsvingerbanen stengt på grunn av flom

NSB klarer ikke skaffe alternativ transport til alle som blir rammet av togstansen. Folk som skal reise mellom Oslo og Trondheim må nå ordne transport selv.

– Det vil gjelde for ettermiddag- og kveldstog, nattog, og det vil gjelde for tog i morgen tidlig. Alt dette dreier seg om sikkerhet for våre kunder; å sørge for at vi trygt kan frakte dem til de destinasjoner de skal. Det klarer ikke NSB akkurat nå, forteller kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB til NRK.

NSB frykter nå at strekningene kan bli stengt i flere dager som følge av det kraftige regnværet.

– På disse to strekningene må vi langt ut på morgendagen, kanskje tidlig på fredag, før vi kan se normal drift igjen. Her er vannet nå i ferd med å gjøre så mye skade at Jernbaneverket må bruke tid på å få rettet og sikret dette igjen, forteller Myhre.

Kraftig regnvær

Gjennom natta og utover onsdagen plasket regnet ned i store deler av Sør-Norge. Jernbaneverket opplyste allerede like etter klokka 6 at Dovrebanen måtte stenges inntil videre på strekningen mellom Eidsvoll og Hamar etter to store ras og mye vann, blant annet ved Espa i Hedmark.

Artikkelen fortsetter under

E6, Stange

Slik så det ut ved E6 på Espa i Stange tidligere tirsdag.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Ikke lenge etter måtte også strekningen fra Lillehammer og nordover til Ringebu stenges på grunn et ras på 30-40 meter ved Fåvang stasjon.

I 13-tiden ble det klart at alle NSBs tog på strekningen Oslo-Trondheim er innstilt begge veier på grunn av alle rasene langs Dovrebanen.

Like etter klokka 7 ble det klart at Kongsvingerbanen måtte stenges mellom Årnes og Haga på grunn av flom ved sporet.

NSB har tidligere onsdag oppfordret folk om å jobbe hjemmefra.

AKTUELT NÅ