Hopp til innhold

Forfatter skriver om møte med naken Borten Moe på nachspiel

Borten Moe-biograf Elisabeth Skarsbø Moen framstiller Norges oljeminister som en skikkelig partyprins. Ved en anledning skal han sågar ha opptrådt på nachspiel uten Borten-trusa.

Ola Borten Moe i Texas

I boken «Ola Borten Moe - en pløyboy», skriver Elisabeth Skarsbø Moen om Ola Borten Moes hang til festing og sene kvelder. Her er Borten Moe i Texas.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Elisabeth Skarsbøe Moen

VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen har skrevet en uatorisert biografi om olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Foto: NRK
Kalender Senterungdommen

Olje- og energiminister Ola Borten Moe stilte opp i Senterungdommens sexy bonde-kalender for 2013, sammen med kona Anna Ceselie Brustad Moe (også Sp).

Foto: Senterungdommen

Skarsbø Moens bok er en uautorisert biografi om olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) - altså skrevet uten Borten Moes medvirkning og samtykke.

Forfatteren, som til vanlig er debattredaktør i VG, forteller i boken blant annet om en fuktig kveld på byen i august i fjor, som endte opp på nachspiel hjemme hos Borten Moes daværende rådgiver Ivar Vigdenes.

Lagde badstu på badet

Hjemme i leiligheten foreslår Vigdenes å sette på badstua. Men det finnes ingen badstu i leiligheten.

– Vi setter bare på tørketrommelen og dusjen, og så blir det badstu på badet, skal Vigdenes ha foreslått.

«Det er slike ting mine meste kreative kompiser hjemme i Fræna kunne ha funnet på. Men dette var ikke mine kompiser. Det var Norges olje- og energiminister, og akkurat nå sto han foran meg uten Borten-familiens adelsmerke: trusa», skriver Skarsbø Moen i boka.

Fra nachspiel til viktig møte

Ifølge henne selv, dro hun hjem klokka halv fire om natta. Dagen etter klokken 08.30 var Ola Borten Moe på plass i et møte med en viktig energiprodusent. (Boken forteller ikke hvorvidt Elisabeth Skarsbø Moen var på jobb kl 08:30 dagen derpå).

«Hendelsen gjør jo at man kan undre seg over dømmekraften hans i festlige lag. Å bli full og havne i en kompromitterende situasjon overfor en kvinne er en gjenganger i rekken av politiske skandaler vi har sett opp gjennom tidene», skriver forfatteren.

Samtidig synes hun det er det noe befriende over episoden. «Norsk offentlighet er tøff mot politikere. (...) Det ga Ola Borten Moe blanke i, for ikke å si blanke messingen.»

Konflikter med Navarsete

I biografien forteller Skarsbø Moen om Borten Moes vei fra gårdsdrift og lokalpolitikk, til å bli Senterpartiets kronprins. Hun skriver også utfyllende om konflikten mellom Borten Moe og Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Blant annet går Skarsbø Moen langt i å hevde at Borten Moe og Vigdenes arbeidet i kulissene da konflikten mellom Navarsete og Senterungdommens leder Sandra Borch stormet som verst.

Ola Borten Moe ønsker ikke å kommentere denne saken.

LES OGSÅ: Oljeministeren innrømmer nederlag

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.