Hopp til innhold

To biler i brann ved Kampen kirke

Nødetatene rykket ut til en bilbrann ved Kampen kirke øst i Oslo fredag kveld.

To biler brant bak Kampen kirke øst i Oslo fredag 11. januar 2013. Politiet har opplysninger fra vitner som tyder på at den ene bilen ble påtent. Kort tid etter ble også en brennende gjenstand kastet inn et vindu i et hus i nærheten.

VIDEO: Det brant kraftig i den ene bilen, og brannen spredte seg. Se hvordan brannen var omtrent da brannvesenet startet slukkingen (video: Vivi Hatlem/leservideo).

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut etter melding om et høyt smell og to biler i full fyr ved Kampen kirke.

Brannen er nå slukket. Ingen personer kom til skade.

– Jeg så flere politibiler, uniformert politi og spanere. Det er også et politihelikopter i området, sier Vivi Hatlem som hørte smellet til NRK.no.

Politipatrulje i bil ved Galgeberg i Oslo

Et stort antall patruljebiler og noen sivile politibiler kjørte en tid etter hendelsen rundt i området på jakt etter de som stod bak.

Foto: Øvind Bye Skille / NRK

– Vi har vært på stedet og slukket brann i to biler. Smellet som hørtes i forkant kan være være fra bilen. Det kan være et hjul som smalt på grunn av varmen, sier Erik Grydeland, vakthavende Oslo brannvesen, til NRK.no.

Mann sett løpende fra stedet

Det er foreløpig ukjent hva som utløste brannen. En ung mørkkledd mann er sett løpende fra stedet, ifølge politiet som opplyste via sin twitter-profil at det var satt i gang søk i området.

I søket deltok både uniformerte og sivile politibiler og hundepatruljer.

Over bydel Gamle Oslo kunne det lenge høres dur fra politihelikopteret som svevde over området for å bistå i søket etter en mulig gjerningsmann.

Bilbrann på Kampen

Nødetatene rykket ut til en brann i to biler ved Kampen kirke i Oslo.

Foto: Vivi Hatlem / Lesebilde

Ingen av de to bilene som tok fyr like bak Kampen kirke er eid av personer med hjemmeadresse i området, uten at det trenger å bety noe annet enn at bilene tilhører besøkende.

Kastet brennende gjenstand inn i bolig

Ifølge politiet skal en brennende gjenstand også ha blitt kastet inn gjennom et boliogvindu like ved kort tid etter bilbrannene.

Boligen som ble offer for den brennende gjenstanden skal ligge i Eiriks gate ikke langt unna ifølge Aftenposten.

– Hendelsene er rett etter hverandre både i avstand og tid, så vi kan ikke utelukke at det er en sammenehng, men det må videre etterforskning vise, sier operasjonsleder i politiet, Marianne Grinaker, til Aftenposten.

Bilbrann på Kampen

Bil i full fyr ved Kampen kirke øst i Oslo.

Foto: Vivi Hatlem / Leserbilde
Utbrente biler ved Kampen kirke

Den ene bilen ble helt utbrent, og den andre fikk større skader i fronten. Vitner beskriver at brannen spredte seg fra bilen som stod foran til bilen bak.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.