Hopp til innhold

Glemte å trekke ut stolen

Nobelkomiteens leder reagerte ikke da Michelle Obama skulle sette seg ned for å signere protokollen. Dermed måtte hun trekke ut stolen selv.

Video nsps_upload_2009_12_10_10_5_13_1078.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Førstedame Michelle Obama ble oppfordret av Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad om å signere protokollen til Nobelinstiuttet etter sin mann presidenten.

Men hun ble stående. Michelle Obama ventet i flere sekunder på at en av mennene skulle følge internasjonal høflighetskutyme - og vanlig norsk folkeskikk - og trekke ut stolen for henne.

Men ingenting skjedde. Thorbjørn Jagland som stod ved siden av henne, var mer opptatt av å følge med på småpraten mellom Geir Lundestad og Barack Obama litt lenger unna enn å være galant overfor Michelle.

Les også: Obama inn bakveien

Les også: Obama møter Stoltenberg

Les også: Vil snakke om Afghanistan-krigen

Den tidligere stortingspresidenten og statsministeren er nå generalsekretær i Europarådet som ligger i den franske byen Strasbourg. Tiden i Strasbourg har åpenbart ikke bidratt til å øke fokuset på skikk og bruk hos Jagland

Foruten Jagland består resten av Nobelkomiteen av kvinner, slik at Lundestad og Jagland var de eneste som burde ha passet på å ha orden i høflighetssakene.

Dermed måtte hun ta stolen i egne hender og trekke den ut - før hun satte seg og grep pennen for å skrive.

Forhåpentlig vil herrene lære til neste anledning om noen timer. Jagland og Lundestad møter fru Obama igjen i kveld på banketten på Grand.