Hopp til innhold

Slipper løs Vold på kjøkkenet

I et nytt portrettprogram om forfatteren Jan Erik Vold, kaster fans av poeten seg ut i det. Se Kantinesjef Norderhaug prøve seg på "Tale til loffen".

Inger Norderhaug, Kantinesjef i Hegnar Media
Foto: Ninja Benneche / NRK

SE KLIPP fra programmet om forfatter og 70-års-jubilant JAN ERIK VOLD:

Vold-fan prøver seg på "Tale til loffen"

Kantinesjef Inger Norderhaugs første møte med poeten

Inger Norderhaug, kantinesjef Hegnar Media

Poetisk glød over grytene, Hegnar Medias kantinekjøkken.

Foto: Ninja Benneche / NRK

Kantinesjef Inger Norderhaug er Jan Erik Vold-fan på sin hals, og glemmer ikke det første møtet som gjorde et skjellsettende inntrykk:

- Det var en diktsoirré på Holtet Realskole og han stod på en talerstol. Vi satt på gulvet og lyttet, og ble helt fascinert av den suggererende måten å lese på, sier Norderhaug.

Poesi på kjøkkenet

Jan Erik Vold

Jan Erik Vold tidlig i karrieren. For skoleelever dengang gjorde han dikt til noe annet.

Inger Norderhaug, kantinesjef, Hegnar Media (3)

Inger Norderhaug oppdaget Vold da hun gikk på realskolen. - Jeg følte at han leste til meg.

Foto: Ninja Benneche / NRK

Siden studerte Inger Norderhaug teatervitenskap og gikk på skuespillerskole i Odense. I Danmark levde hun som skuespiller i 15 år, men etter et yrkesliv innen teateret, er hun i dag et helt annet sted, som kantinesjef hos Hegnar Media. Uten at de ansatte er klar over det, kan det godt hende inspirasjonen fra Volds poesi strømmer fra loffesmørbrødene i lunsjen der..

I en fersk dokumentar som skal vises før nyttår møter vi blant andre Inger Norderhaug, som her i disse eksklusive klippene fra råopptakene, fryktløst kaster seg ut på poesiens vinger - på kjøkkenet.

Portrettprogrammet om Jan Erik Vold sendes i NRK før nyttår.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)