Hopp til innhold

Fikk ALMA-prisen

Litteraturprisen til minne om Astrid Lindgren (ALMA) ble tildelt Tamer Institute For Community Education.

Renad Qubbaj

Renad Qubbaj, generaldirektør i Tamer Institute for Community Education.

Foto: Ì

Les også: Brutal barnebokforfatter

Den svenske ALMA-prisen er på hele fem millioner svenske kroner, noe som gjør den til verdens nest største litteraturpris, etter Nobels litteraturpris. Prisen ble stiftet av den svenske regjeringen for å hedre Astrid Lindgren og for å fremme barne- og ungdomslitteratur rundt i verden.

Leselyst og kreativitet

I år gikk prisen til Tamer Institue For Community Education, som under vanskelige forhold arbeider med å fremme leseferdigheten hos barn og ungdom.

- Med utholdenhet, mot og idérikdom har Tamerinstituttet i to tiår stimulert palestinske barn og ungdommers leselyst og kreativitet, forteller juryen.

Tamer institute

Leseglede på Tamerinstituttet.

Foto: ALMA/Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

Deles ut årlig

Tamerinstituttet ble grunnlagt for å gi barn tilgang til bøker ettersom barn og unges skolegang, fritid og liv lider under urolighetene i området.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, som det heter på svensk, kan gå til forfattere, illustratører, fortellere og arbeid som fremmer lesning. ALMA deles ut årlig, etter en lang prosess med å vurdere kandidater.

Tidligere prisvinnere: Sonya Hartnett (Australia, 2008), Banco del Libro (Venezuela, 2007), Katherine Paterson (USA, 2006), Ryôji Arai (Japan, 2005) og Philip Pullman (Storbritannia, 2005), Lygia Bojunga (Brasil, 2004) og Christine Nöstlinger (Østerrike, 2003).

Les mer om prisvinnerne her

Hør Bok i P2s dekning av ALMA-prisen

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)