Hopp til innhold

Bli med i juryen!

Nå haster det: Vil du være med i lytterjuryen til P2s egen romanpris? Meld deg på innen 1. desember!

Bokleser
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

NRK søker lyttere til juryen for P2-lytternes romanpris 2008. Som jurymedlem får du tilsendt seks forhåndsnominerte norske romaner, som du så skal diskutere med andre lyttere i Oslo en helg i begynnelsen av februar. Bøkene, som er nominert av en jury bestående av medlemmer fra NRKs litteraturredaksjon, får du tilsendt før jul.

Leseglede

Vi søker ikke etter jurymedlemmer som arbeider profesjonelt med litteratur, men ønsker oss vanlige lesere som ivrer for å dele sin leseglede med andre, og som ikke er redde for en diskusjon.

Send noen ord om deg selv og om hva slags bøker du liker å lese, enten som e-post til Romanprisen eller som brev til Romanprisen, NRK P2, 0342 Oslo.

Fristen for å melde seg til juryen er 1. desember.

For tolvte gang

P2-lytternes romanprisjury i studio. Foto: NRK

Fjorårets jury i aksjon.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

Det er nå tolvte gang P2s lyttere skal kåre årets beste norske roman. Blant tidligere vinnere finner vi Beate Grimsrud, Kjartan Fløgstad, Tore Renberg, Hanne Ørstavik og Carl Frode Tiller.

Programleder er tradisjonen tro Marta Norheim.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)