Hopp til innhold

Vil lage film om Obamas barndom

Indonesisk forfatter vil lage film om Barack Obamas barndom i Indonesia.

Barack Obama

Barack Obama

Foto: JIM WATSON / Afp

– Filmen skal bygge på boka «Obama the Menteng Kid», forteller debutregissør Damien Dematra. «Menteng» er navnet på bydelen i Jakarta hvor Obama bodde som liten.

Det er Demetra selv som har skrevet boka, som er en roman basert på rundt 30 intervjuer med folk som kjente Obama som liten.

Men, Dematra og Filmselskapet Multivision Plus Pictures blir nødt til å skynde seg, ettersom de håper å ha filmen ferdig til den amerikanske presidentens statsbesøk til Indonesia i juni, skriver den indonesiske avisen The Jakarta Globe.

«Little Obama»

Barack Obama bodde i Indonesias hovedstad, Jakarta, sammen med sin mor og indonesiske stefar, fra 1967 til 1971. Presidenten, som er født i 1961, levde altså i landet fra han var seks til han var ti år gammel.

– Filmen skal hete «Little Obama», når den lanseres internasjonalt, forteller Dematra.

Obama Indonesia

Barack Obama (i midten) fotografert i bursdagsselskapet til en klassekamerat i Jakarta i 1971.

Foto: Hadi Surya Dharma / AP

Vil skape religiøs strid?

The Jakarta Globe mener fiksjonsfilmen har potensiale til å skape oppstandelse i USA, siden man planlegger å portrettere en Obama som siterer fra Koranen og ber med hodet vent mot Mekka.

Filmskaperen mener å ha bevis på at dette har skjedd, til tross for at Obama selv benektet dette gjennom hele valgkampen, som førte til seier i 2008. Til tross for mulige kontroversielle scener tror Dematra filmen vil inspirere fremfor å splitte.

– Jeg håper ungdom i Indonesia og hele verden kan la seg inspirere, og ikke være redde for at de er forskjellige fra andre, sa han til nyhetsbyrået AFP.


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.