Hopp til innhold

Vi skal kåre Norges styggeste bygg

Galleri Oslo, Seilet eller svømmehallen i Stavanger? NRK skal kåre Norges styggeste bygg og vi trenger DIN hjelp.

Norges styggeste?

NORGES STYGGESTE? Vi ønsker oss din historie om det du synes er Norges aller styggeste bygg. Disse tre har alle blitt kritisert for å representere menneskefiendtlig arkitektur. Men hva synes du?

Foto: Sara Johannessen/Kjell Herskedal/Bjørn Grimen / Scanpix/NRK

Norges styggeste bygg

NRKs publikum skal kåre Norges styggeste bygg, og derfor trenger vi DIN hjelp.

Det er mange dårlige arkitekt-idéer og umenneskelige byrom Norge rundt, men vi vet ikke hva som tenner dere.

Står Galleri Oslo som en vegg mellom deg og vannkanten? Er svømmehallen i Stavanger et åpent sår i din soveromsutsikt? Er Seilet i Molde en prøvelse for øyet?

Det vil vi høre om. Fortell oss DIN historie, og la oss få vite hva du synes er verst å se på. Er din historie interessant er det mulig den dukker opp i Nitimen på P1 eller på forsiden av nrk.no.

Send inn bilder og historier og fortell hvorfor akkurat ditt bidrag fortjener en plass på lista over Norges styggeste. Vi ønsker oss de gode historiene, hva som gjør at kontorbygget du ser rett utenfor vinduet er det styggeste du vet, hva som har foregått av hestehandel i kommunestyret for å få det bygd.

Slik kan du bidra

Du kan kontakte oss i et vell av kanaler. Ta et MMS-bilde, merk det med "stygg" i emnefeltet og send til 1987 (kr. 1). Legg ved adresse og en kort beskrivelse.

Send oss et bilde og en historie på stygg@nrk.no. Du kan melde deg på vår gruppe på Facebook, og du kan bruke Twitter og Twitpic, med #stygg i meldingsteksten.

Vi ber om at vi får bruke bildet og historien, og at vi får ta kontakt på telefon for et intervju, enten på nrk.no eller i Nitimen på P1.

Du kan sende inn ditt bidrag til NRK innen 26. mai. Da vil en fagjury plukke ut de ti grelleste eksemplene på menneskefiendtlig arkitektur. Deretter får du en uke på å stemme fram vinneren blant de ti nominerte.

Vi kan dessverre ikke love at vinneren blir revet.

Dette er juryen

Juryen vi har valgt ut består av tre personer med ekte engasjement for arkitektur og lokalmiljø, men fra forskjellige fagmiljøer. De tre er arkitekt Petter Butenschøn, forfatter av boken «By og byrom», kunsthistoriker og humorist Tommy Sørbø og forfatter Tove Nilsen.

Tove Nilsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Tove Nilsen vil sette ord på det stygge

Det spennende for meg er lengselen etter det vakre, og at man samtidig må være åpen for at noe nytt ikke alltid virker vakkert på deg

Tove Nilsen

Peter Butenschøn
Foto: BJØRN HALFDANSEN / Scanpix

Peter Butenschøn: – Viktig at folk stiller spørsmål

Du har kommuner som ikke gidder gjøre noe med det, arkitekter som ikke kan, eller du har byggherrer som ikke gidder, og som ikke tror det er noe viktig.

Peter Butenschøn

Tommy Sørbø
Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

Tommy Sørbø: – Utrolig mye stygt å velge mellom

Jeg er skeptisk til mye av det som bygges i dag, og det er i det hele tatt et enormt potensiale for forbedring

Tommy Sørbø

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK