Hopp til innhold

Pete Doherty arrestert etter dødsfall

Rockestjernen Pete Doherty er mistenkt for å ha skaffet narkotika som tok livet av ei kvinne, melder avisa Telegraph.

Pete Doherty utenfor retten

Pete Doherty med en sigarett i hånden etter en tidligere rettsak der han hadde blitt tatt med heroin i lommene.

Foto: Ben Birchall-pa / Scanpix/AP

Rockestjernen kjent for sitt turbulente liv var en av fire som ble arrestert etter at filmskaperen Robin Whitehead (27) døde av en overdose i januar.

Den britiske avisa Telegraph skriver nå at Doherty ble arrestert etter mistanke om at han skaffet narkotikaen til veie.

– En 31 år gammel mann ble den 19. mars arrestert for å ha skaffet ulovlig narkotika. Mannen ble sluppet etter kausjon, men har avtale om å møte hos politiet i april, sier en talsmann for det britiske politiet til avisa.

Av andre som også ble arrestert i forhold til dødsfallet var musikere og venner av filmskaperen og husverten hennes.

Ble funnet livløs

Den 27 år gamle filmskaperen Robin Whitehead ble den 24. januar funnet livløs i sin leilighet i den østlige delen av London.

Whitehead hadde i lengre tid fulgt rockestjernen Pete Doherty fordi hun laget en film om hans tidligere band The Libertines. Filmen ble ferdigstilt, og de to fortsatte å være venner.

– Budskapet om hennes død kom som et sjokk og gjør meg veldig trist, sa Doherty i januar da det ble kjent at Whitehead var død.

Nå er han mistenkt for å ha skaffet narkotika som endte med hennes død.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)