Hopp til innhold

Vant prisen for beste og verste skuespiller på en helg

Sandra Bullock er den beste og verste skuespilleren i 2009. Skal tro Hollywoods egne kåringer.

Sandra Bullock vant lørdag en Razzie for verste skuespiller i 2009 (t.v), søndag fikk hun Oscar.

Sandra Bullock vant lørdag en Razzie for verste skuespiller i 2009 (t.v), søndag fikk hun Oscar.

Foto: Dan Steinberg/ Lucy Nicholson

Dagen etter at Bullock hentet hjem bringebæret, eller The Razzie, for verste skuespiller-prestasjon i 2009 for rollen i ”All about Steve” kunne hun entre podiet i Kodak-teateret og mota en Oscar for sin rolle i ”The Blind Side”.

– Prisene kommer til å stå side om side, sa Bullock etter Oscar-seremonien natt til mandag.

Vant sin første Oscar

Ingen har klart denne bragden før. Bullocks filmer har til tider variert mellom kassasuksesser som Speed (1994), Miss Undercover (2000) og Crash (2004) til flopper som Speed 2 (1997) og Demolition Man (1993). I natt fikk hun sin første Oscar.

Den nå 45 år gamle skuespilleren har høstet mange lovord for sin rolle som Leigh Anne Tuohy i ”The Blind Side”.

Tidligere i år har hun blant annet vunnet en Golden Globe og Screen Actors Guild award for sin prestasjon som den handlekraftige sørstatskvinnen Tuohy som tar seg av den fattige fargede gutten Michael Oher.

Ønsket seg tips

Under lørdagens lavest hengende Hollywood pris, The Golden Rassberry Awards, stakk Bullock av med prisen for verste kvinnelige skuespiller, og hun møtte selv opp og mottok prisen.

– Jeg skal gjøre en avtale med dere, sa hun til publikum. Jeg møter opp neste år, hvis dere alle lover å se filmen, og jeg mener virkelig å vurdere om dette er den dårligste prestasjonen dere har sett. Hvis dere gjør det skal jeg komme tilbake neste år, og gi tilbake The Razzie.

Eller

– Jeg tar med meg manus og går gjennom linje for linje, og hvem som helst av dere kan gi meg tips om hvordan dere mener jeg burde gjort det bedre. Så det er opp til dere.

Bullock er faktisk bare den andre skuespilleren som møter opp selv og tar i mot det forgylte bringebæret. Den første var Halle Barry som mottok prisen mens hun holdt en tårevåt takketale med Oscar-statuetten hun vant som første fargende kvinne i den ene hånden og Razzie i den andre.

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem