Hopp til innhold

«Fantorangen» mer pop enn «Drømmehagen»

Småbarnsforeldre truet med å boikotte NRK Super da «Drømmehagen» ble flyttet. I stedet har seertallene doblet seg.

Drømmehagen
Foto: BBC

Det ble virkelig bråk da NRK Super bestemte seg for å flytte barneprogrammet «Drømmehagen» til en annen tid på dagen for å variere på programtilbudet sitt.

Over 24 000 småbarnsforeldre uttrykte med store bokstaver på Facebook hva de mente om avgjørelsen, som ifølge foreldrene førte til gråtende småbarn, ødelagte leggeritualer og hamring på TV-en.

Les også: – «Drømmehagen» var fast leggerutine

Nett-TV: Se «Drømmehagen» her når det måtte passe!

Blitt stille

Fantorangen

'Fantorangen' fikk en tøff velkomst i 17.30-sendeflaten på NRK Super.

Foto: Ole Kaland / NRK

NRK Super-redaktør Nils Stokke var blant de som ble oversvømt av rasende e-poster og sms-er, der det store flertallet truet med å boikotte NRK en gang for alle. Også kulturminister Anniken Huitfeldt ble trukket inn i diskusjonen.

– Det har blitt ganske stille fra dem nå, i alle fall for min del, forteller Nils Stokke til NRK.no, tre uker etter at stormen raste som verst.

På «aksjonens» Facebook-gruppe er det likevel fortsatt stor aktivitet, men redaktøren står på at avgjørelsen om å flytte «Drømmehagen» var riktig.

– Vi har ansvar for å tilby en bredde i våre kanaler, selv om det skulle bety at seertallene går ned, forklarer Stokke.

Les også: Traumatisk barne-TV

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drømmehagen facebook

Det er fortsatt stor aktivitet på Facebook-gruppen 'Gi oss Drømmehagen tilbake'.

Foto: Illustrasjon/skjermdump

Seertallene doblet

Det er derimot ikke tilfelle i denne saken. Etter at «Fantorangen» erstattet «Drømmehagen», har seertallene nesten gått i været. Mellom 22 000 til 49 000 barn under 11 år har sett på «Fantorangen» hver dag siden 4. januar, viser tall fra NRKs analyseavdeling.

Det gir et snitt på 35 500 barn hver kveld. Til sammenligning hadde «Drømmehagen» 18 000 seere i snitt gjennom hele 2009.

– De er begge veldig gode programmer. Vi er ikke overrasket over at «Fantorangen» med alle småseriene inni fenger så mange barn, sier NRK Super-sjefen.

Hva synes du? Er det greit at «Fantorangen» erstatter «Drømmehagen», eller vil fortsatt ikke barna dine legge seg uten Makka Pakka og Hinkel Pinkel? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.