Hopp til innhold

Rybak dubber "Dragetreneren"

Alexander Rybak dubber hovedrollen i animasjonsfilmen "Dragetreneren", og ikke bare til norsk.

Video nsps_upload_2010_1_14_17_37_34_752.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Alexander Rybak synes han likner på rollefiguren Hikken i animasjonsfilmen 'Dragetreneren'. Foto: Jon Petrusson, NRK.

-Jeg er takknemlig, dette føles som en riktig ting å gjøre.

Alexander Rybak møter NRK til et eksklusivt intervju for å fortelle om sin nye jobb, å dubbe hovedrollen Hikken i animasjonsfilmen "Dragetreneren" fra Dreamworks.

- Hikken er en femi viking, tenk deg meg og så ti ganger mer!

Hikken er rebelsk og vil ilkke være så tøff som de andre vikingene. En dag bestemmer han seg for å drepe en drage for å vise at han kan. Men det ender med at Hikken blir venn med dragen.

Rybak dubber nå Hikkens replikker til norsk, men også til russisk.

- Jeg er litt redd for det russiske. Jeg snakker vel russisk som en tiåring.

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Musikalsk oppgave

For en musiker er dette en kjempespennende oppgave, mener Rybak. - Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt. Det er en musikalsk oppgave å høre hvordan det blir gjort i originalen, og få det til å stemme på norsk.

Rybak foretrekker nemlig å bruke ørene når han jobber med dubbing.

- Det er forskjellige teknikker for folk som dubber, og mange går etter tekst. Jeg går etter skjermen og hører det som blir sagt på engelsk, så sier jeg det samme på norsk.

- Likner litt på meg

Alexander Rybak syns det er noen likheter mellom rollefiguren og ham selv.

- Han har jo også ku-øyne og langt, rufsete hår så jeg likner på ham. Jeg legger dessuten noe av meg selv i stemmen, så da likner han også på meg.

Selv om filmerfaringen er liten fra før, føler Rybak seg kvalifisert for oppgaven.

- Det er jo gøy å være dommer i en talentkonkurranse for eksempel, men der har jeg ikke ekspertise. Her føler jeg at jeg kan bruke fagene jeg har lært.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

"Dragetreneren"

Rybaks rollefigur Hikken er en vikinggutt som blir venn med en drage.

Foto: Dreamworks/United International Pictures

Flere filmtilbud


Rybak håper på flere filmtilbud, og noen har han allerede fått. Blant annet spiller han en liten rolle i en barnefilm som heter "Johan".

- Det er litt rart at jeg skal snakke gebrokkent der. Jeg er litt rett for at folk skal tro at det er sånn jeg snakker. Så derfor er det bra at jeg har fått rollen i "Dragetreneren".

- Tenker ikke på terningkast


Alexander Rybak håper han innfrir som stemmen til Hikken. - Jeg har liksom ikke lyst til å ødelegge en Dreamworks-produksjon. Men jeg tenker ikke på terningen. Det er barna som kaster terning her.

- Jeg har funnet ut at av alt jeg har gjort, setter jeg mest pris på det som får barn til å smile. Egentlig ser jeg forresten på hele mitt publikum som barn. Barn i alle aldre.

Den ferske skuespilleren er fornøyd med betalingen. Den er i hvert fall bedre enn i Melodi Grand Prix.

- Her får jeg penger. Det er en betalt jobb. Men jeg vet ikke hva som er vanlig. Jeg er i hvert fall fornøyd, hadde gjort det for halvparten. Som jeg har sagt tidligere, jeg får betalt for å leke.

Påskefilm

"Dragetreneren"

'Dragetreneren' får norsk premiere i påsken 2010.

Foto: Dreamworks/United International Pictures

"Dragetreneren" får norsk premiere i påsken 2010. Dreamworks Animation ved Jeffrey Katzenberg står bak produksjonen. Selskapet står bak filmer som "Madagaskar" og "Shrek".

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.