Hopp til innhold

Endelig klart for «Being Human»

Gjør deg klar for enda flere vampyrer, varulver og spøkelser - ungdomssuksessen «Being Human» har i kveld premiere på NRK3.

Being Human

Vampyren Mitchell, varulven George og spøkelset Annie deler leilighet, og forsøker å leve et normalt liv.

Foto: RDF / NRK

Hva gjør man når man er et gjenferd – men slettes ikke vil være død? Og hvordan lever du et normalt liv, når du egentlig hater deg selv fordi du forvandles til en varulv én gang i måneden?

Dette er bare noen av problemene vennegjengen Annie, George og Mitchell sliter med i den nye BBC-serien «Being Human», som sendes på NRK3 torsdager klokken 22.30.

Les også: Vampyrserie erstatter «True Blood»

Nett-TV: Her kan du se Being Human fra klokken 22.30 på torsdager.

Vampyr-feber

Serien føyer seg inn i rekken av vampyrserier som har gjort stor suksess i utlandet de siste årene, og som i likhet med «True Blood» (NRK3) og «The Vampire Diaries» (TV Norge) nå håper å ta norske TV-seere med storm.

«Being Human» tar over sendeflaten etter første sesong av «True Blood», som i snitt hadde 75 000 seere i uken. Dette er godt over NRK3s snitt på 40 000, så det er tydelig at vampyrdrama fortsatt fenger, fire år etter at «Twilight»-bøkene først tok tenåringsjentene med storm.

Les også: Klart for siste «True Blood»

Smelter pikehjerter

Og det mangler heller ikke på vakre fjes i «Being Human», spesielt vampyren Mitchell kommer sannsynligvis til å smelte flere pikehjerter i sprengkulden.

– Mitchell klarer ikke bestemme seg for om han skal leve som et godt og moralsk menneske, eller som en vampyr – og om det er verdt det, sier skuespiller Aidan Turner (26).

Les også: Disse seriene kommer på NRK

Iren med de mørke krøllene ble bitt allerede under første verdenskrig, og til tross for at han har en høy stjerne i vampyrsamfunnet, vil han helst ikke ha kontakt med den mørke siden.

– Man blir fort lei av å drepe og herje, fleiper Turner.

Se hele intervjuet her:

Being Human
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Har tvangstanker

Heller ikke varulven George er spesielt fornøyd med sin egen tilstand. Fra å ha et trygt liv med familie og forlovede, ble alt snudd på hodet da han ble bitt under en skogstur i Skottland.

– George er en sånn fyr som ville gått i terapi hvis han kunne. Han er lett nevrotisk og har tvangstanker, forteller skuespiller Russell Tovey (28).

Se hele intervjuet her:

Being Human
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

De to uvanlige kameratene prøver å leve et så normalt liv som mulig. De møter først gjenferdet Annie når de flytter inn i et hus hun helst vil jage dem bort fra.

Se intervjuet med Lenora Crichlow, som spiller Annie, her:

Annie, Being Human
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hele 900 000 briter fikk med seg premieren av «Being Human» på BBC Three i fjor, til tross for sterk konkurranse fra suksess-serien «Lost». Ungdomsserien ble en av BBCs største suksesser i 2009.

Nett-TV: Her kan du se klipp som inneholder Mitchell, George og Annies historie fra tiden før serien starter.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.