Hopp til innhold

- Liten effekt for lærerne

Spesiallærerne som overtok undervisningen i "Klasse 10b" utvekslet ikke erfaringer med skolens faste lærere. - For lærerne ble ikke dette noe positivt, sier rektor.

Harald Ødegaard underviser i norsk

Harald Ødegaard tar over undervisningen i norsk, og elevene får ny glød i blikket.

Foto: Strix Television / NRK

Mens ni håndplukkete lærere gikk inn i klasse 10B for å få skikk på læring, motivasjon og kunnskaper, underviste skolens faste lærere en annen 10.klasse.

Eva Marie Klaussen, rektor

Eva Marie Klaussen, rektor ved Sten Trærud skole sa ja til dokumentar-teamet for å gi elevene en ny mulighet.

Foto: Strix Television / NRK

- Jeg trodde vi kunne drive litt sammen, men det ble vanskelig. Lærerne har opplevd dette som en negativ innblanding, sier Eva Marie Klaussen, rektor ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune.

Gjennom ti episoder av dokumentarserien "Klasse 10B" på NRK1 kan seerne følge elevene i klassen som ved kartleggingsprøver blir definert som en svak gruppe ungdomsskoleelever:

- På barneskolenivå i matematikk

Målsetningen er å forbedre prestasjonene til elevene så mye at klassen skal ende opp som en av de beste i landet til eksamen.

Se i nett-TV: «Klasse 10B»

Samarbeidet ikke

De ni superlærerne gjøv løs på oppgaven, som var utfordrende nok.

- Vi hadde ikke så mye med de andre lærerne å gjøre, men det kunne vi gjerne ha gjort noe med. Vi kunne snakket litt fag i alle fall, men det ble det ikke tid til, sier Ingvill Stedøy-Johansen.

Ingvill Stedøy-Johansen er til daglig matematikk og fysikk-lærer ved Lillestrøm Videregående. I klasse 10B møtte hun elever som innerst inne hadde lyst til å lære.

Hun sier at få lærere er tilstrekkelig bevisst på at ikke alle elevene lærer alt til samme tid.

- Vi må gå ned på elevenes nivå. Med klasse 10B begynte jeg med tallfølelsen. Alt for få lærere tørr å tenke at det er bedre å lære elevene det grunnleggende, sier hun.

Lærerne dyktige nok

Eva Marie Klaussen, rektor ved Sten-Tærud skole understreker at skolen også har en dyktig lærerstab, men at det kan være vanskelig å snu en fastlåst situasjon.

Eva Marie Klaussen sier det ville ha vært enda mer nyttig om skolens lærere hadde fått tatt større del i prosjektet.

- Det er sånn vi lærer - av å se andre i praksis. Men, nå fikk vi ikke med oss overføringsverdien.


Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)