Hopp til innhold

– Vi har litt humor på det selv

Prinsesse Märtha bryr seg ikke om hun blir til latter når hun nå gir ut selvhjelpsbok.

Märtha lanserer selvhjelpsbok
Foto: NRK

Boken som har fått tittelen «Møt din skytsengel» er skrevet av prinsessen sammen med engleskole-makker Elisabeth Samnøy.

Se hele intervjuet i NETT-TV

Boken er ifølge forfatterne en selvutviklingsbok med en åndelig dimensjon.

Forankring i jorden

Prinsessen og Samnøy blander prakstisk og teoretisk åndelig selvhjelp med sine egenopplevde historier.

– Hovedbudskapet i boken er å oppleve gleden av et ærlig møte med deg selv. I en stressende hverdag er det ikke alltid like lett å være her akkurat nå, som egentlig er det eneste stedet du kan være. Men man må begynne å få en bevissthet om hvor man er, forteller prinsessen og viser til at traumer og stress stenger ute kroppens signaler.

Video nsps_upload_2009_10_22_12_22_27_4473.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Prinsessen om sin nye bok

– Man må lytte til signalene og ta dem på alvor. Hvis man kommuniserer med hjertet får man forankring i jorden, forteller en engasjert prinsesse.

Fra hjertet skal man så nå ut i universet igjen ved hjelp av engler og skytsengler som en naturlig forlengelse, forklarer englelærerne.

– Er ganske vanlige

For to år siden startet de to opp Astarte Education, polulært kalt engleskolen.
Forfattererne har hele tiden vært sparsomme med opplysninger om hva innholdet i skolen har vært, og heller ikke nå vil de lette særlig på sløret.

Hvordan har de to årene med engleskole gått? Har dere utdannet mange?

– Vi har utdannet fire reading-terapeuter, og har helt passe med elever. Det er 23 i den ene klassen og 16 i den andre, forteller prinsesse Märtha til NRK.no før hun understreker at hun kun ønsker å snakke om boken – ikke om skolen generelt, og ei heller om ektemannen Ari Behns uttalelser om drikkevaner og depresjon.

På spørsmål om «Møt din skytsengel» er en bok for vanlige folk, svarer Sannøy og Märtha:

– Vi er da ganske vanlige selv. Vi opplever at det er mange som søker etter noe. Og det er mange veier man kan gå for å komme fram til det man leter etter, forklarer Samnøy.

Magisk brød

I tillegg til konkrete tips om hvordan man best får en åpen dialog med hjertet gjennom «jording», aura-flytting og hvordan man møter skytsengelen sin, byr de to forfatterne også på en egen mat-del i boken.

– Vi liker begge å lage mat fra bunnen av. Spesielt brødbaking er noe vi har til felles, forteller de to som blant annet byr på oppskrifter på «Magisk jordingsbrød» og «Energispirer» i boken.

I tillegg til boken utgis det en egen meditasjons-cd som kan brukes i alt fra fredfylte rom eller i rushtrafikken på vei hjem, reklamerer forfatterne.

Oppstusset rundt Astarte education og prinsessens påståtte kontakt med engler og lysvesener har blitt møtt med både forståelse og latter fra publikum.

Märtha og Samnøy er ikke redde for å stikke seg fram igjen med det de brenner for:

– De som møter oss i kurssammenheng gir oss gode tilbakemeldinger, og det er det som betyr noe. Vi respekterer vårt eget arbeid og at andre folk har sine meninger, sier Samnøy.

– Det er viktig at vi respekterer hverandre selv om vi ikke er enige. Men vi har ganske mye humor på dette selv også, understreker prinsessen.

Prinsessen og Samnøy møter også i Dagsnytt18 i kveld på NRK2 og P2.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.