Hopp til innhold

Wikipedia har blitt bok

Wikipedia har blitt laget om til en 5000-sider lang bok.

Wikipedia i bokform

Wikipedia i bokform

Foto: Photo Studio

Boken er satt sammen av britiske Rob Matthews som studerer grafisk design. Den inneholder 437 artikler og når Matthew til knærne når den ligger på gulvet.

Det er nesten umulig å tenke seg hvor stor boken kunne vært hadde den inneholdt alle artiklene i nettversjonen, som begynner å nærme seg tre millioner.

Wikipedia er et brukergenerert leksikon og har vært en enorm suksess siden den ble lansert i 2001.

- Lite troverdig

Matthews forteller at han laget boken som uttrykk for hvor avhengige folk har blitt av informasjon man finner på Internett. Det tok to uker å lage boken.

- Jeg sammenligner Internet-Wikipedia med et tradisjonelt leksikon ved å legge det inn i det samme formatet, sier Matthews til The Telegraph .

- Jeg ville kommentere hvordan alle bruker Internett i disse dager for å skaffe seg informasjon, samtidig er den veldig lite troverdig i forhold til hva det har erstattet.

Får folk til å le

Matthews forteller at responsen til prosjektet har vært svært god, og han håper å få solgt boken.

- Reaksjonene har vært kjempefine – det får folk til å le, noe som er bra.

Det er også mulig å få tak i Tysk Wikipedia i bokform (Digi.no) (ekstern lenke)

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)