Hopp til innhold

Dagsrevyen utvides med ett kvarter

NRK utvider Dagsrevyen med 15 minutter og flytter Barne-TV vekk fra NRK1.

Dagsrevyen
Foto: NRK / Skjermdump / NRK

NRKs kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas varsler store endringer i nyhetstilbudet. Under NRKs fagdag varslet han i dag en omfattende satsning på nyheter:

- For første gang på mange år styrker NRK nyhetstilbudet. Det gjør vi samtidig som våre konkurrenter nå legger ned og kutter i nyhetstilbudet. Vi går dermed mot strømmen, slår Bjerkaas fast, og avslører:

Mer dybde

Hans-Tore Bjerkaas

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

- Dagsrevyen utvides med ett kvarter alle hverdager. Det blir færre saker, mer dybde, flere gjester og minidebatter, sier Bjerkaas.

Han varsler at flaggskipet i NRKs nyhetsdekning skal inneholde mer utenriks, kultur, og distriktsstoff.

Bjerkaas varsler også at det blir daglige utenrikssendinger på NRK2. I tillegg innføres det et nytt daglig aktualitetsprogram på NRK2.

På toppen av dette innføres et nytt ukentlig debattprogram på NRK1, samtidig som debattprogrammene Redaksjon En og I Kveld legges ned.

Endringene trer i kraft fra 2010.

- Planlagt lenge

Bjerkaas sier at NRK gjør dette fordi det er større behov for bakgrunn, sammendrag og fordypning i dagens mediebilde.

Han avviser overfor NRK.no at nyhetssatsningen gjøres av strategiske årsaker fordi konkurrenter sliter økonomisk. Nylig ble det kjent at TV Norge kutter ut sin nyhetssatsning, samtidig som TV 2 og en rekke aviser sliter økonomisk.

- Disse planene har vi holdt på med lenge, og det er først i det siste at andre har kuttet. Uansett er vår oppgave å være den beste nyhetsleverandøren, sier han.

Flytter Barne-TV

I tillegg varsler Bjerkaas at Barne-TV flyttes fra NRK1 over til NRK Super. I og med at det digitale bakkenettet nå er ferdig utbygd skal de fleste som ønsker det kunne ha tilgang på kanalen.

Barne-TV vil imidlertid samsendes i NRK1 og NRKSuper på lørdager og søndager.

De siste senderne i det gamle, analoge bakkenettet slukkes i desember. Da vil man være avhengig av digital dekoder for å få inn TV-signaler gjennom vanlig antenne.

- Trenger ikke bekymre seg

Kabel-TV-kunder vil fortsatt kunne ta inn analoge TV-signaler uten egen dekoderboks. Men de trenger likevel ikke frykte at de ikke får sett barne-TV, forsikrer NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin.

- Dette skjer ikke før over nyttår, og da skal alle ha tilgang til NRK3/Super. Det gjelder også de som har analog kabel-TV, fordi kabelleverandørene har plikt til å formidle kanalen analogt, sier Sandvin.

- Hvis kabelleverandørene følger lovene og reglene, så er distribusjonen total innen neste år, lover han.

I sum skal endringene sikre at tilbudet i de ulike TV-kanalene spisses ytterligere, håper kringkastingssjefen.

- Dermed åpner det seg en helt ny sendeflate i tidsrommet mellom klokken 18.00 og 18.40 mandag til fredag. Der ser vi at kanaler i andre land har hatt stor suksess med sine programmer i denne sendeflaten, sier Bjerkaas.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter