Hopp til innhold

«Norway» blant topp ti omtalte på Twitter

Hele Europa hev seg på Rybak-bølgen i kveld. Etter opptredenen i semifinalen føk søkeordet «Norway» opp på temalistene.

Skjermdump av Norway på Twitter

Kanskje er det historisk at vårt lille land er blant de ti mest omtalte på det globale nettforumet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er ikke bare Norges egne nettbrukere som heier på landsmannen. Landet ble i kveld flittig nevnt i diskusjoner fra hele Europa, og resten av verden.

Blant innleggene er det mange lykkeønskninger:

«#Norway is President of the World today,» skriver ClarkF.

«How can I watch #eurovision in São Paulo, Brazil, I would love to see #norway winning....» skriver egilfujikawanes som skriver fra São Paulo.

«says there's been no #Norway yet. Exciting, isn't it?» skriver t4rdis.

«I was starting to worry Norway wouldn´t make it, but it just had to! And it did!» skrev Rusjo like etter at finaleplassen var klar.

Men ikke alle er like overbeviste:

«#mgp is just huge in #Norway... I just don't get it!» skriver ricricardo.

«Hm. Norway got to the final and Slovenia didn't. » skrev pavlenko_olya.

«Greece and Norway both guys are smug slimy gets - we have to unite behind a decent song to stop them winning!» skriver simonjball.

Da det var klart at Norge var videre til finalen like før klokken 23 i kveld, stilnet imidlertid debatten omkring landet. Kanskje tar det seg opp igjen lørdag kveld, da det skal kjempes om seieren i Melodi Grand Prix 2009.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP