Hopp til innhold

TVNorge legger ned nyhetene

Norges tredje største TV-kanal slutter å sende nyheter, sport og vær.

Mannskapet til Aktuelt, Sporten og Været i TVNORGE
Foto: TVNORGE

Beslutningen vil tre i kraft fra årsskiftet.

TVNorge startet sine sendinger i 1988, og har sendt nyheter siden 1991.

Siden 2002 har det selvstendige produksjonsselskapet Mastiff Nyheter produsert nyhetspakken Aktuelt, Sporten og Været, på oppdrag fra TVNorge.

- Jeg vil rette en stor takk til en meget dedikert og profesjonell stab hos Mastiff Nyheter, som har produsert nyheter, sport og vær for TVNorge siden 1. januar 2002, sier administrerende direktør og sjefredaktør, Harald Strømme.

- Et sjokk

Takken fra Strømme er sannsynligvis ikke nok til å dempe skuffelsen hos de ansatte i Mastiff Nyheter.

- Dette er den verste dagen jeg noen gang har hatt på jobben. Stemningen her er rett og slett helt jævlig, sier redaksjonssjef Glenn Due-Sørensen.

Han forteller at nyhetsjournalistene ikke så denne avgjørelsen komme.

- Vi visste at vi skulle ha et møte og snakke om fremtiden, men at hele nyhetssatsingen skulle bli lagt ned hadde jeg aldri trodd.

Strategisk valg

Dette er et strategisk og fremtidsrettet grep fra vår side, sier Harald Strømme, til NRK. TVNorge-sjefen forteller at det ikke er økonomi som er grunnen til at de legger ned satsingen på aktualiteter.

- Vi vil rendyrke oss som underholdningskanal, og bli enda bedre på det vi allerede kan best. Og det er å lage populær kvalitetsunderholdning som "71º Nord" og "Heia Tufte!"

Due-Sørensen deler ikke TVNorge-ledelsens oppfatning av at det er strategisk riktig å legge ned nyhetene.

- Jeg mener vi har gitt TVNorge seriøsitet og stabilitet. Jeg vil faktisk si vi har vært grunnfjellet i kanalen siden 2002.

Kan stå uten jobb

I Mastiff Nyheter er det 35 årsverk. Hva de ansatte skal gjøre fremover kan ikke Due-Sørensen svare på.

- Vi har syv og en halv måned på oss til å finne ut hva vi skal gjøre, men slik det ser ut nå er det ingen av oss som har jobb 1. januar 2010.



Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober