Hopp til innhold

«Slumdog Millionaire» beste film

Danny Boyles indiske drama «Slumdog Millionaire» tok storeslem under nattens Oscar-utdeling i Los Angeles.

Christian Colson, Danny Boyle og Simon Beaufoy

Produsent Christian Colson, regissør Danny Boyle og manusforfatter Simon Beaufoy på den røde løperen på vei inn til nattens Oscar-utdeling.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Filmen om en indisk gategutts ferd mot finalen i den indiske utgaven i spørreprogrammet «Vil du bli milliionær», fikk til sammen åtte priser.

Video nsps_upload_2009_2_23_6_28_37_183.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: «Slumdog Millionaire» ble årets film

Beste regi

Filmen, som er spilt inn på location i den indiske millionbyen Mumbai, var på forhånd storfavoritt til prisen for beste film, til tross for sterk konkurranse fra «The Curious Case of Benjamin Button», «Frost/Nixon», «Milk» og «The Reader».

LES: Penn beste skuespiller

LES: Winslet beste skuespiller

Regissør Danny Boyle gikk i tillegg av med seieren i kategorien for beste regi.

Manusforfatter Simon Beaufoy vant i klassen for beste manus, men fotograf Anthony Dod Mantle kunne ta hjem prisen for beste filmfotografi.

Låten "Jai Ho" ble også hedret med pris for beste originallåt.

Video nsps_upload_2009_2_23_6_3_53_179.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Boyle vant beste regi

Vant på første forsøk

Boyle, regissøren bak filmer som «Trainspotting», «Shallow Grave» og «28 dager senere», har aldri tidligere har vært nominert til regiprisen, og slo etablerte storheter som David Fincher («The Curious Case of Benjamin Button»), Ron Howard («Frost/Nixon») og Gus Van Sant («Milk»).

Sist gang en britisk regissør vant beste regi, var da Sam Mendes fikk prisen for forstadsdramaet «American Beauty» i 2000.

- Dere har vært så generøse overfor oss i kveld. Takk for det, sa Boyle da han entret podiet for å motta prisen.

Han benyttet også sjansen til å takke alle de lokale skuespillerne og filmarbeiderne fra Mumbai som bidro til å lage filmen.

LES: Her er alle vinnerne

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)