Hopp til innhold

Årets dårligste sex

Den britiske forfatteren Rachel Johnson er årets Bad Sex-vinner.

Fotomontasje/illustrasjonsfoto
Foto: colourbox.no

Den årlige Bad Sex-prisen er en av de mest fryktede litteraturprisene i Storbritannia. Den gis til forfatteren av den pinligste sexskildringen i bokåret som gikk.

Møll-metafor

Rachel Johnson vant prisen for romanen "Shire Hell", og hennes noe overdrevne bruk av dyremetaforer.

Som når hun sammenligner den mannlige hovedpersonens "lette fingre" med "en møll fanget på innsiden av en lampeskjerm". Tungen hans blir sammenligna med en "en katt som lepjer i seg en skål med fløte for ikke å gå glipp av en eneste dråpe".

Sitat fra vinnerboka:

I find myself gripping his ears and tugging at the locks curling over them, beside myself, and a strange animal noise escapes from me as the mounting, Wagnerian crescendo overtakes me (...)

Rachel Johnson / "Shire hell"

- Forferdelige bidrag

Den beryktede prisen deles hvert år ut av redaksjonen i det litterære tidskriftet Literary Review.

- Alle årets nominerte er virkelig forferdelige, men Rachel Johnson slo oss med en blanding av klisjé og eufemisme. Hun hadde noen virkelig dårlige dyremetaforer her, sier redaktør Tom Fleming til nyhetsbyrået AP.

Johnson selv tar prisen med godt humør, og sier hun alltid har ønsket å vinne en litteraturpris.

Blairs "spindoctor" nominert

Alastair Campbell

Tony Blairs tidligere 'spindoctor' Alastair Campbell var nominert til Bad Sex-prisen.

Foto: Leon Neal / AFP

Tony Blairs tidligere kommunikasjonsrådgiver Alastair Campbell var også nominert til årets Bad Sex-pris. Han har nettopp gitt ut romanen "All in the mind", som har fått gode kritikker i Storbritannia. Men Blairs tidligere "spindoctor" nådde altså ikke opp i denne sammenhengen.

Fikk ærespris

Blant de tidligere vinnerne av prisen er Tom Wolfe, Sebastian Faulks og Norman Mailer. Veteranforfatteren John Updike har vært nominert til prisen fire ganger i prisens 16 årige historie. Han vant ikke prisen i år, men fikk dermiot en ærespris for sin "livslange" innsats.

- God eller dårlig sex, han har i alle fall underholdt oss i mange år, sa juryen.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)