Hopp til innhold

Hjemløs skulptur på første klasse

I dag tidlig plasserte den danske kunstneren Jens Galschiot sin bronseskulptur av en hjemløs mann i en rullestol, og tok den med seg på flyet til England.

Jens Galschiot:´Homeless Man´

Den første av 30 skulpturer som skal utgjøre utstillingen ”Welcome Homeless”.

Foto: www.aidoh.dk

Skulpturen er den første av over 30 bronseskulpturer Jens Galschiot skal lage til utstillingen ”Welcome Homeless”. I 2010 skal utstillingen ut på turné til alle europeiske hovedsteder, for å sette fokus på hjemløshet.

Jens Galschiot: ´Homeless Man´

Kunstneren Jens Galschiotmed sin ´Homeless Man´

Foto: www.aidoh.dk

- Jeg lager disse skulpturene fordi den største trusselen for et samfunn ikke er fremmede, men måten vi tar imot de fremmede, sier kunstneren i en pressemelding.

Første klasse

I flyet ble skulpturen plassert på første klasse, siden det ikke var nok beinplass for skulpturen lenger bak i kabinen.

- Vi synes det er et godt og spennende prosjekt som setter fokus på en problematikk som også er synlig i Danmark. Jeg er glad for at vi har mulighet til å være med og spre budskapet, sier Susanne Larsen, administrerende direktør for SAS i Danmark, som sponset reisen.

Skulpturen, kunstneren og to representanter for arrangøren ”Projekt UDENFOR” skal nå til Cardiff i Wales, for å delta på et stort europeisk møte om hjemløshet og presentere prosjektet for de europeiske samarbeidspartnerne.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)