Hopp til innhold

Reklame gir gratis musikk

Nå kan du lytte til 250.000 låter gratis via Internett, mot at du hører på ti sekunder reklame mellom dem.

Bob Dylan

Bob Dylan er blant artistene du nå kan høre gratis på Internett.

Foto: Scanpix

Plateselskapet Sony BMG er det første av de store plateselskapene som har inngått avtale med musikknettstedet We7. Avtalen går ut på at rettighetshaverne får sine inntekter fra reklamen mellom låtene.

Musikknettstedet har dermed fått et solid løft, og kan nå tilby musikk av artister som Bob Dylan, Britney Spears, Michael Jackson og Elvis Presley.

Sjekk ut tjenesten her

Vil ikke betale for musikk

- Man kan betale for musikken, men de fleste vil ikke det i dag. Avtalen går derfor ut på å tilby gratis musikk mot en smule av lytternes tid, sier Steve Purdham, direktør i We7. Han presenterte ideen på årets MIDEM-messe i januar.

I likhet med andre hovedtalere på messen forklarte Purdham at ideen var et forsøk på å komme i møte de millioner av forbrukere som i årevis har drevet med ulovlig nedlasting.

Purdham la frem statistikk som viste at 95 prosent av britisk ungdom mellom 18 og 24 år regelmessig kopierer eller laster ned musikk ulovlig, og at for hver sang som blir kjøpt på nettet blir 99 andre lastet ned ulovlig.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober