Hopp til innhold

Norsk CD fikk Bush til å se rødt

Et amerikansk plateselskap har blitt svartelistet av Bush-administrasjonen, på grunn av en CD fra Kirkelig Kulturverksted.

George W. Bush
Foto: EVAN VUCCI / AP

Det amerikanske plateselskapet Valley Entertainment er blitt svartelistet av Bush-administrasjonen fordi de distribuerer plata "Lullabies from the Axis of Evil".

Voggesanger fra ondskapens akse 

Jon Birge, direktøren for New York-baserte Valley Entertainment kan fortelle at hans selskap er havnet på en liste over firmaer den amerikanske administrasjonen ikke vil samarbeide med.

Lullabies from the Axis of Evil

Bakgrunnen er at selskapet påtok seg å distribuere Kirkelig Kulturverksteds produksjon "Lullabies from the Axis of Evil", der kvinner fra Iran, Irak, Palestina, Syria, Afghanistan, Nord-Korea og Cuba synger voggesanger i duett med vestlige artister.

Nordiske artister 

Platen ble utgitt i 2004, og siden da har den solgt jevnt og trutt i mange land over hele verden og fått gode kritikker, blant annet. i Washington Post og The Independent.

Av artister som medvirker på produksjonen er Nina Hagen, Rickie Lee Jones, Lila Downs, Rim Banna, Annisette, Eva Dahlgren og Kari Bremnes.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober