Hopp til innhold

Vil fjerne støtende reklame

Om en måned vil dagbladet.no publisere artikler om tragiske hendelser uten reklame. På den måten vil nettavisa unngå å støte lesere og annonsører.

Uheldig reklame på VGNett
Foto: Faksimile: VGNett

Nettavisene har ikke kontroll med hvilken reklame som havner hvor, og må luke bort annonser som ikke passer i etterkant.

Vil merke artikler

Dagbladet.no er blant nettavisene som har publisert flere upassende kombinasjoner av reklame og nettartikler. Nå vil de merke alle artikler som kan være problematiske, for å unngå flere slike tilfeller. 

Administrerende direktør i Dagbladets medielab, Rune Røsten, er lei av å rydde opp i etterkant. 

- Det gjelder først og fremst artikler som omhandler ulykker og krimsaker. Heretter vil vi merke av slike artikler i publiseringssystemet vårt, slik at de ikke får annonser rundt seg.

Uendelige muligheter

Den siste store tabben ble begått for drøye to uker siden da to barn i Stavanger ble kvalt av faren sin mens de sov. Under artikkelen sto det en annonse for et sovemiddel, noe som fikk leserne til å reagere.

- Men vi så det jo også selv, sier Røsten.  

Problemet skyldes at nettartikler forblir som de var ved publisering, mens nettannonsene oppdateres fortløpende. Dermed er mulighetene for uheldige koblinger nær sagt uendelige.

VGNett beholder reklamen

Redaksjonssjef i VG Nett, Espen Egil Hansen, har også opplevd å måtte rydde opp i sin nettavis. I 2005 omtalte VGnett et lik som var blitt partert med motorsag, akkompagnert av en annonse for TV3-programmet Ekstrem Oppussing. I annonsen poserer en smilende programleder med - nettopp - en motorsag.

Men Hansen synes ikke det er noen god idé å fjerne reklamen systematisk.

- Leserne skjønner at reklame er reklame, og på VGNett merker vi reklamen så tydelig at ingen kan misforstå det.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)