Hopp til innhold

10,5 mill til "Revejakta"

I dag ble det bestemt at filmselskapet Maipo får penger av Norsk Filmfond til å filme Ingvar Ambjørnsens spenningsroman "Den siste revejakta".

Ingvar Ambjørnsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Prosjektet har vært planlagt i flere år. Regissør Ulrik Rolfsen har tro på høy spenningsfaktor i filmen som skal skildre et narkotikamiljø i Oslo på 1980-tallet.

Han gleder seg til å filmatisere Ambjørnsens bok.

- For det første er det en stor ære å få lov til å filmatisere Ambjørnsens spenningsbok nummer én, sier Rolfsen.

Mer humor

Allerede i dag kan det bli klart at Rolfsen får pengestøtte fra Norsk Filmfond til å filmatisere "Den siste Revejakta". Regissør Rolfsen har god erfaring med å bringe 80-tallet til kinopublikummet fra sin gangsterfilmdebut og publikumssuksess "Izzat".

- Denne filmen byr opp til råskap, men det blir mye mer humor enn i ”Izzat”. Både svart humor og litt slapstick, sier Rolfsen.

 

Izzat
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

 

Hasjsalg

I "Den siste revejakta" møter vi kompisene Carl og Robert som livnærer seg av å selge hasj i det små i Oslo. Gutta planlegger imidlertid å trekke seg tilbake etter ett siste stort hasjsalg, men alt går ikke slik de har planlagt.

Produsent Synnøve Hørsdahl i filmselskapet Maipo, skal sammen med Rolfsen sørge for at "Den siste revejakta" blir en kinosuksess. Filmselskapet Maipo har hatt stor sukess med filmatisering av Ingvar Ambjørnsens tre Elling-bøker. Elling-filmene ble til sammen sett av 1,5 millioner nordmenn.

Fornøyd Ambjørnsen

Forfatter Ingvar Ambjørnsen er svært fornøyd med at det endelig ser ut til å bli film av "Den siste revejakta".

- Dette har det jo vært snakk om i ganske mange år nå. Jeg er happy for at det ser ut til å gå i boks nå, sier Ambjørnsen.

45 mill til norsk film

 "Den siste revejakta" og fire andre spillefilmer ble til sammen tildelt 45 millioner kroner på dagens styremøte i Norsk filmfond. To filmer fikk tilskudd etter konsulentvurdering: Paradox-teamet bak suksessfilmen Hawaii, Oslo fikk 11,25 millioner til drama- og kjærlighetshistorien "De usynlige" og Maipo AS fikk 10,5 millioner til "Den siste revejakta" basert på Ingvar Ambjørnsens roman. Tre filmer fikk tilskudd etter markedsvurdering: Zwart arbeid AS til "Lange flate ballær II – I kongens klær", med Harald Zwart som regissør, Nordisk Film AS til barnefilmen "S.O.S. – Svartskjær fyr", i regi av Arne Lindter Næss, og SF Norge AS til Varg Veum-filmen "Falne engler", med Aksel Hennie på regi.

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.