Hopp til innhold

Maskulin georgisk mannssang

Ensemble Giorgi synger i Midt i Musikken på P2. Minikonserten kan du se direkte her på NRK.no i dag kl. 15.03.

Ensemble Giorgio ved elv
Foto: Ensemble Giorgi

Ensemble Giorgi fremfører trestemte folkloristiske mannssanger fra Georgia. Sangerne opptrer i fargerike georgiske nasjonaldrakter.

 

Eldgammel tradisjon

Dette er musikk med et intenst uttrykk som spenner fra det tøffe og maskuline til det lyriske og intime. Sangene stammer fra en eldgammel tradisjon som er overført muntlig fra mester til elev og fra gruppe til gruppe gjennom

Tidligere Gli Scapoli

Petter Simonsen, Svend Waage og Iver Waage møtte hverandre i mannskoret Gli Scapoli og begynte å synge georgisk musikk sammen i 1996. Sammen med sin felles venn og lærer i Georgia, Beka Sebiskveradze fra ensemble Lashari, utgjør de Ensemble Giorgi. Gutta har nettopp vært på turne i Georgia, og skal ha konsert på Spasibar i Oslo fredag. I løpet av turneen i desember besøker de også i Akershus, Telemark og Vestfold.

Se gutta synge kl. 15.03

Ensemble Giorgios hjemmeside

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)